Babacan Gezi davası mağdurları arasından adını çıkarttırmak için mahkemeye başvurdu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gezi Davası için dilekçe verdi, “Mağdur değilim, ismimi çıkarın” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
25 Haziran 2022, Cumartesi - 23:52
Babacan Gezi davası mağdurları arasından adını çıkarttırmak için mahkemeye başvurdu

Gezi Davası’nda savcılık, dönemin hükümet üyelerinin tamamını mağdur olarak iddianameye yazmıştı.

Bu çerçevede, o dönemin bakanlar kurulu üyeleri Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin de iddianamede mağdurlar arasında yer aldı.

Ancak Davutoğlu ve Babacan, kendi haberleri olmadan savcılığın isimlerini mağdur olarak yazdığını açıkladı.

Ali Babacan ve dönemin Adalet Bakanı olan Sadullah Ergin; mağduriyetleri olmadığını söyleyerek, mahkemeye dilekçe verdi. Babacan ve Ergin isimlerinin mağdurlar arasından çıkarılmasını talep etti.

Babacan dilekçesinde dava sürecinin hiçbir safhasında mahkemeye mağdur olduğunu söylemediğini ve yargılanan kişilerden şikayetçi olmadığını belirtti.

Ahmet Davutoğlu da, önceli günlerde mahkemeye bir dilekçe göndererek o dönem Gezi olaylarından mağdur olmadığını belirtmiş ve iddianameden isminin çıkartılmasını istemişti.

Gezi Davası’nda mahkeme, Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet, Can Atalay, Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Hakan Altınay, Çiğdem Mater, Mine Özerden ve Yiğit Ali Ekmekçi’ye ise 18 yıl hapis cezası vermişti.

http://ankaramasasi.com/haber/1603434/babacan-gezi-davasi-magdurlari-arasindan-adini-cikarttirmak-icin-mahkemeye-basvurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.