Almanya da Türkiye'nin kararından memnun

Almanya, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği üzerinden vetosunu kaldırmasından memnun.
Mevlüt Peker
|
29 Haziran 2022, Çarşamba - 19:39
Almanya da Türkiye'nin kararından memnun

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Türkiye’nin, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine yeşil ışık yakmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Türkiye’nin dün İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusunda vetosunu kaldırması sonrası Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde gazetecilere açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Türkiye’nin, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya muhtemel üyelikleri için vetosunu kaldırması ve üyeliklerini desteklemeye başlamasından memnuniyet duyduğunu ifade ederek, NATO ülkelerinin birbirinden farklı yapıya sahip olduklarını ancak tamamının ortak tarafının 'ortak savunma' anlayışı olduğunu kaydetti.

“Sürecin uzamamasından yanayız”

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Bu iki kuzey ülkesinin güçlü liberal demokrasiler olmakla birlikte güçlü ordulara sahip olduklarını, dolayısıyla bu ülkelerin üyeliğinin NATO’nun gücüne önemli ölçüde güç katacaktır. Bu iki ülkenin aynı zamanda da hassas durumda olduklarını ve Rusya’nın Ukrayna’ya karşı açtığı saldırı savaşı karşısında kendi güvenlikleri için kaygılandıklarını olduğunu biliyoruz. Almanya olarak üyeliğe giden sürecin uzamamasından yanayız.”

http://ankaramasasi.com/haber/1613028/almanya-da-turkiyenin-kararindan-memnun
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.