MAK Danışmanlık FETÖ ile mücadeleyi halka sordu

MAK Danışmanlık FETÖ ile mücadeleyi halka sordu. FETÖ ile mücadeleyi başarılı bulanların oranı yüzde 26’da kaldı. Katılımcıların yüzde 61’i “FETÖ ile mücadelenin başarılı olduğuna inanmıyorum” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
21 Temmuz 2022, Perşembe - 00:33
MAK Danışmanlık FETÖ ile mücadeleyi halka sordu

MAK Danışmanlık 57 milyon seçmenin on binde birine karşılık gelen 5750 kişi ile bir araştırma gerçekleştirdi.

Araştırma 30’u büyükşehir olmak üzere 59 ilde yapıldı.

MAK Danışmanlık araştırmasında özellikle FETÖ ile mücadele öne çıktı.

İşte o araştırmada sorulanlar ve alınan cevaplar:

Türkiye İsveç ve Finlandiya’nın sözünü tutacağına inanmıyor   

İlk olarak, “ İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya girme sürecinde Türkiye ile imzaladığı üçlü mutabakata sadık kalıp, koruyup kolladıkları teröristleri iade edeceklerine inanıyor musunuz?” sorusu yöneltildi.

Buna cevap verenlerin yüzde 5’i kesinlikle inanmıyorum, yüzde 13’ü inanmıyorum derken yüzde 21 ne inanıyorum ne inanmıyorum dedi.

İnanmıyorum diyenlerin oranı yüzde 38, kesinlikle inanmıyorum diyenler yüzde 23 oldu.

Katılımcıların yarısı FETÖ’nün siyasi ayağı konusunda ‘gereken yapılmadı’ görüşünde

“15 Temmuz Darbe teşebbüsü sonrası her kesime yönelik adli ve idari işlemler yapılırken FETÖ’nün siyasi ayağı konusunda da aynı titizlikle adli ve idari işlemler yapılıp yapılmadığı konusunda düşünceniz nedir?” sorusu da yöneltildi.

Katılımcıların yüzde 10’u kararsız/cevap yok şıkkını seçerken siyasi ayağı konusunda gereği yapılmış da olabilir yapılmamış da olabilir diyenler yüzde 21 olarak çıktı.

Siyasi ayağı konusunda gereken yapılmamıştır diyenler yüzde 50 olarak ölçüldü. Siyasi ayağı konusunda gereken yapılmıştır diyenler yüzde 19’da kaldı.

FETÖ’nün yerini başka yapılar alabilir endişesi var

3. sırada “15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrası FETÖ’nün yerini başka yapılarında aldığı/alabileceği konusunda düşünceniz nedir?” sorusuna ise şu yanıtlar geldi:

Böyle bir endişem yok: Yüzde 31

Böyle bir endişem var: Yüzde 51

Kararsız/Cevap yok: Yüzde 18

Terörle mücadelede ABD ve AB’ye güven duyulmuyor

MAK Danışmanlık araştırmasında katılımcılara  “Türkiye Cumhuriyeti’nin teröre karşı verdiği mücadelede Amerika ve Avrupa Birliği ülkelerinin PKK/FETÖ ve diğer terör örgütlerine yönelik duruşunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu da yöneltildi.

Türkiye’nin terörle mücadelesinde ABD ve AB ülkelerine güvenenler yüzde 14 ile sınırlı kaldı. Güvenmeyenlerin oranı ise yüzde 71 gibi bir çoğunluğa ulaştı.

FETÖ ile mücadeleyi başarılı bulmuyorlar

Katılımcılar “15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde FETÖ terör örgütüyle ilgili verilen mücadelenin başarılı olduğuna inanıyor musunuz?” sorusuna da yanıt verdiler.

Kesinlikle inanıyorum diyenler Yüzde 5

İnanıyorum diyenler yüzde 21

İnanmıyorum diyenler  Yüzde 38

Kesinlikle inanmıyorum diyenler Yüzde 23 oldu.

FETÖ Borsası iddiasına katılımcıların yüzde 51’i inanıyor

“15 temmuz hain darbe teşebbüsü sonrası FETÖ Borsası kurularak bazı FETÖ’cülerin suçlamalardan kurtuldukları hakkında düşünceniz nedir?” sorusuna yanıt verenlerin yüzde 51’i Bu iddianın doğru olduğunu düşünüyorum seçeneğini işaretledi. Bu iddianın doğru olmadığını düşünenlerin oranı yüzde 16’da kaldı.

NATO darbelere destek oluyor düşüncesi hakim

“Siyasiler tarafından 15 temmuz hain darbe teşebbüsünün arkasında olduğu da söylenen NATO’nun Türkiye’de darbelere destek olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusu da yöneltildi.

Evet diyenler yüzde 63, hayır diyenler yüzde 19 oldu.

http://ankaramasasi.com/haber/1665253/mak-danismanlik-feto-ile-mucadeleyi-halka-sordu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.