''Amacımız 1 günde Ukrayna’dan 3 gemi çıkarmak''

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, şu anda Ukrayna limanlarında 17 geminin yüklendiğini belirterek, "Bunlar çıkmayı bekliyor. Bizim amacımız 1 günde Ukrayna’dan 3 geminin çıkması" dedi.
Onur Çetinkaya
|
04 Ağustos 2022, Perşembe - 16:28
''Amacımız 1 günde Ukrayna’dan 3 gemi çıkarmak''

Razoni adlı mısır yüklü gemi, tahıl sevkiyatı anlaşması çerçevesinde Odessa Limanı'ndan çıkarak İstanbul'u arkasında bıraktı. 

Razoni, 1 kılavuz ve 2 sahil güvenlik botu eşliğinde Lübnan'a doğru ilerlerken, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, açıklama yaptı.

''Türkiye'ye minnettarız''

Türkiye'ye katkılarından dolayı minnettar olduklarının altını çizen Büyükelçi,''İlk geminin karasularımızdan çıkması ve fiilen oluşan mayın tarlasından geçerek, ilerlemesi gayet başarılı oldu. Sürecin sıkıntısız şekilde işlemesi ve otomatiğe bağlanması bizim için kilit bir konu" dedi.

''Amacımız günde 3 gemi çıkarmak''

Tahılın Ukrayna'dan çıkarılması için 120 günün yetmeyeceğini dile getiren Bodvar, pazarın genişlemesiyle yeni fırsatların çıkabileceğini ekledi. Büyükelçi,asıl amaçlarının tahılın Ukrayna’dan çıkması değil aynı zamanda küresel gıda güvenliğini de sağlamak diye konuştu.

Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, şu ana kadar Ukrayna limanlarında 17 geminin yüklendiğini belirterek, "Bunlar çıkmayı bekliyor. Bizim amacımız 1 günde Ukrayna’dan 3 geminin çıkması. Gemilerin denetlenmek üzere Türkiye’ye varması ve varış noktasına doğru ilerlemeye devam etmesidir. '' açıklamasında bulundu.

http://ankaramasasi.com/haber/1693525/amacimiz-1-gunde-ukraynadan-3-gemi-cikarmak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.