Gültekin Uysal'dan Akkuyu açıklaması

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Akkuyu tartışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Uysal, TBMM’nin bu önemli gündemle alakalı ivedilikle bir genel görüşme yapması gerektiğini söyledi.
Onur Çetinkaya
|
16 Ağustos 2022, Salı - 16:47
Gültekin Uysal'dan Akkuyu açıklaması

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Mersin Akkuyu Nükleer Santrali   hakkında yazılı bir açıklamada bulundu.

“Akkuyu, kamuoyunda yeterince tartışılmadan TBMM’de onaylandı”

Akkuyu Nükleer Santrali'nin önemine vurgu yapan Uysal, 12 Mayıs 2010 yılında  Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu Hükümeti arasında imzalanan ve kanunlaştırılan projenin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeterince tartışmadığını dile getirdi.

Demokrat Parti Genel Başkanı, projenin, ekonomik, siyasi ve dış politika etkisi kamuoyunda birçok konuda olduğu gibi yeteri şekilde tartışılmadan, TBMM’de onaylandığının altını çizdi. 

“Bugün, nükleer santralin ticari yapısına bir eleştiri getirmek boşuna bir çabadır”

''Akkuyu Nükleer Santrali Projesinin yatırımcısı, yani Proje Şirketi Akkuyu Nükleer Enerji AŞ isimli ticari oluşum zaten kanunda tanımlanmıştır. Yüzde 51’i Rus tarafında kalmak üzere tarafların rızası ile ortak alabileceklerdir. Nükleer santralin inşasının tamamlanmasını müteakiben “dokümantasyonun hazırlanması” bile başlı başına bir süreçtir.''  diyen Uysal,''Bugün gelinen noktada nükleer santralin ticari yapısına bir eleştiri getirmek boşuna bir çaba olacaktır. Çünkü TBMM’nin de kabul ettiği ve kanunlaşarak yürürlüğe girmiş bir süreç işlemektedir.'' İfadelerine yer verdi.

''Akkuyu Nükleer Santrali’ ile ilgili genel görüşme yapılmasını talep ediyoruz''

Projenin stratejik açıdan ülke için önemine dikkat çeken Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, gelinen durumun Meclis'te görüşülemesi gerektiğini ifade etti.

Uysal ayrıca, ''Demokrat Parti olarak mümkün olan en kısa sürede ivedilikle ve öncelikle ‘Akkuyu Nükleer Santrali’ ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda bir genel görüşme yapılmasını talep etmekteyiz.'' açıklamasında bulundu.

http://ankaramasasi.com/haber/1718612/gultekin-uysaldan-akkuyu-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.