Özlale,''Çekirdeksiz kuru üzüm fiyatının 35,6 lira olmasını öneriyoruz''

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, partisinin kuru üzüm taban fiyat teklifini açıkladı.
Onur Çetinkaya
|
19 Ağustos 2022, Cuma - 16:04
Özlale,''Çekirdeksiz kuru üzüm fiyatının 35,6 lira olmasını öneriyoruz''

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu ve İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde basın toplantısı düzenledi. 

İktidara geldiklerinde ilk olarak çiftçiler için düzenleme yapılacağının söyleyen Özlale, çiftçilerin fazilerinin silineceğini belirtti, çiftçilere mazot, gübre, tohum desteğini önceden verileceğini açıkladı.

''Türkiye üzümden para kazanamıyor''

Türkiye'nin kuru üzüm ve yaş üzümde üretim alanları arasında dünyada beşinci durumda olduğunu söyleyen  İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı, ''Maalesef 8,5 milyarlık dolarlık üzüm piyasasından aldığı pay sadece 640 milyon dolar, bu da bize izlenen yanlış tarım politikasını gösteriyor. Türkiye, üzümünden para kazanamıyor.'' dedi.

''Çekirdeksiz kuru üzüm fiyatının 35,6 lira olması gerektiğini İYİ Parti olarak öneriyoruz''

Ümit Özlale,konuşmasının sonunda üzüm fiyat teklifini açıkladı.

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale,'' Tarım ve Kırsal Kalkınma Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcımız Ergin Kahveci ve uzmanlar eşliğinde bütün maliyet analizlerimiz yaptık. Çekirdeksiz kuru üzüm fiyatının 35,6 lira olması gerektiğini İYİ Parti olarak öneriyoruz. Tarımda üretici enflasyonunun yüzde 150'yi geçtiği bir yerde, gübre fiyatlarının 6 katına çıktığı bir yerde, üretim maliyetlerinin bu kadar arttığı bir yerde en iyimser hesaplamalarla bile maliyet 30 liranın altına düşmüyor. Çiftçimizin de yüzde 20 kar etmesi için biz, bugün yaptığımız hesaplamalarla 35,6 liranın kuru üzüm üreticimiz için makul fiyat olduğunu düşürdük.'' diye konuştu. 

http://ankaramasasi.com/haber/1723181/ozlalecekirdeksiz-kuru-uzum-fiyatinin-356-lira-olmasini-oneriyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.