Fatih Aydın: Sürecin kaybedeni AK Parti olur

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışına ilişkin "CHP’nin niyeti ne olursa olsun, atmış olduğu bu adım doğru bir adımsa, o zaman bu doğru adıma doğru bir karşılık vermek gerekir" dedi. Aydın, AK Parti'yi uyarırken "Konu bağlamından kopartılarak, yanına eklemeler yapılarak, yeni bir tartışma zemini oluşturulursa bu sürecin kaybedeni AK Parti olur." ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
13 Ekim 2022, Perşembe - 14:22
Fatih Aydın: Sürecin kaybedeni AK Parti olur

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kanun teklifi vereceğini açıklaması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa çıkışıyla gündem olan başörtüsü tartışmalarına ilişkin konuştu.

Cumhuriyet'in 100. yılını kutlamaya hazırlanan Türkiye'de böyle bir konunun hala konuşuluyor olmasının başlı başına bir sorunun olduğunun altını çizen Fatih Aydın, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yasa teklifini olumlu bulduğunu söyledi.

Aydın, CHP'nin geçmişte başörtüsü meselesinde bazı yanlışlar yapmış olabileceğinin altını çizerken, Kılıçdaroğlu'nun 5-6 yıldır attığı adımlarla yanlışları düzeltmeye çalıştığına dikkat çekti.

" CHP açısından önemli bir kazanım"

Kılıçdaroğlu'nun attığı adımın Türkiye için çok kıymetli olduğunu belirten Fatih Aydın "Bu belli tartışmaları beraberinde getirmiş olsa da CHP’nin normale dönmesi, haklar bağlamında olması gereken noktaya gelmesi, önemli bir adımdır. Ve Kılıçdaroğlu’nun bu konuda önemli bir başarısı vardır. Su çatlağını buluyor. Bu Türkiye’mizin normalleşmesi, bütün partiler açısından bu temel hakların artık tartışma zemininden çıkarılıyor olması kıymettir. Bunu da ben CHP açısından önemli bir kazanım olarak görüyorum" dedi.

"Kaybeden AK Parti olur"

Kılıçdaroğlu'nun teklifinin ardından AK Parti'den gelen açıklamaları da değerlendiren Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

AK Parti geçmişte atmış olduğu bu olumlu adımları suistimal ederek ki etmeye başlamıştı hep şunu ifade ediyordu; Bak eğer AK Parti giderse, biz gidersek haklarınızı kaybedersiniz, kazanımlarınızı kaybedersiniz, tekrar eski dönemlere dönersiniz tehdidiyle bir süreç işletmeye başladı. Eğer bu anlayışını getireceği anayasal teklifin içerisine de yerleştirirse, yani konu bağlamından kopartılarak, yanına eklemeler yapılarak, yeni bir tartışma zemini oluşturulursa bu sürecin kaybedeni AK Parti olur. Madem olumlu bir adım var, niyeti ne olursa olsun, yani AK Partililer bunu seçimi kazanmaya dönük bir hamle olarak tanımlasa da, Kılıçdaroğlu’nun, CHP’nin niyeti ne olursa olsun, atmış olduğu bu adım doğru bir adımsa, o zaman bu doğru adıma doğru bir karşılık vermek gerekir. Ve bunu bir kazanım olarak gördükten sonra da anayasal güvence altına almak gerekir. Dolayısıyla burada CHP bu sınavı bence başarıyla verdi. Şimdi bu başarıyla sınavı verme yeri AK Parti’dir. AK Parti bu konuda doğru bir adım atmalı ve bu tartışmayı tarihin gerisine bırakmalıdır.

Fatih Aydın, Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışının CHP tabanında bir tepkiye yol açmadığının da altını çizdi.

AK Parti'nin ekonomideki sorunların üzerini kapatmak için dini ve milli konuları suistimal etmeye çalıştığını belirten Aydın "Bu konuları ellerinden almanın en önemli adımı başörtüsü meselesidir.  Seçim sürecine girmeden böyle bir adım atılması kıymetli." şeklinde konuştu.

"Toplumun arzusuna karşı çıkan masanın altında kalır"

Altılı masanın çalışmalarına da değinen Fatih Aydın, ortak akıl ve istişarelerle sürecinin yönetildiğini bildirdi.

Aydın, aday kim olacak tartışmalarına ilişkin ise "Ortak adayın en önemli özelliği kazanacak bir aday olması. 6’lı masanın adayı birlikte yönetme iradesine sahip olmalı." diye konuştu.

Ortak aday arzusunun genel başkanların değil, toplumun bir arzusu olduğuna vurgu yapan Aydın " Kim toplumun bu arzusuna karşı çıkarsa o masanın altında kalır." dedi.

"Türkiye’nin en gerici partisi AK Parti’dir"

Vatandaşın ekonomik açıdan zor durumda olduğunun da altını çizen Aydın, telefon üzerinden yapılan eleştirilere "Telefon artın lüks değil, bir ihtiyaç. Türkiye’nin en gerici partisi AK Parti’dir. Sudan’la Afrika ülkeleriyle kıyaslıyor. Bu kıyaslamayı yapanlar Allah’tan korkmalı. Toplum insanca yaşamak için iktidarı değiştirmek zorunda.” ifadeleriyle tepki gösterdi.

"İktidarın çözdüğü bir sorun var mıdır?"

İktidarın yürüttüğü dış politikaya yönelik de eleştirilerde bulunan Fatih Aydın şunları söyledi:

Devasa bir sahte var. AK Parti’nin Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmeleriyle çözülen bir sorun var mıdır? Irak, Suriye, İran, İsrail  hangi sorunu çözdünüz? Bir ülkenin sorunları çözmesi için ekonomisinin güçlü olması lazım. Fotoğraflar üzerinden liderlik algısı yaratmaya çalışıyorlar. AK Parti’nin yürüttüğü dış politikadan utanıyorum. Ak Parti’nin dış politikası, ekonomi politikası tamamen algı üzerinedir.

Türkiye, güçlü bir irade ortaya koyabilir, ABD’nin Avrupa’nın Rusya’nın neden koltuk değneği oluyoruz.

http://ankaramasasi.com/haber/1831950/fatih-aydin-surecin-kaybedeni-ak-parti-olur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.