Eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi için tanınan süre açıklandı

Eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi için tanınan süre 31 Aralık 2022'de sona eriyor. Yıl sonuna kadar yenilenmeyen eski tip sürücü belgeleri geçersiz sayılacak.
Onur Çetinkaya
|
18 Ekim 2022, Salı - 12:31
Eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi için tanınan süre açıklandı

Türkiye’nin yeni tip sürücü belgesiyle tanıştığı 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen eski ehliyetlerin değiştirilme süreci devam ediyor.

31 Aralık son gün 

Eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi için tanınan süre 31 Aralık 2022'de sona erecek. Yenilenmeyen sürücü belgeleri geçersiz sayılacak. Geçerliliğini yitiren eski tip sürücü belgeleriyle araç kullananlara, Karayolları Trafik Kanunu gereğince idari para cezası uygulanacak.

Yeni tip sürücü belgesi için ALO 199, "ALO 199 Mobil Uygulama" veya "nvi.gov.tr" adresinden randevu alınabileceğini belirtilirken, vatandaşların son güne kalmamaları da istendi.

Yenileme veya kayıp nedeniyle yeni ehliyet çıkaracak olanlar için, Nüfus cüzdanı, pasaport veya avukatlık belgesi, eski sürücü belgesi, sürücü sağlık raporu, sürücü belgesi için anlaşmalı bankalara yatırılan tutarın makbuzu, 2 adet biyometrik fotoğraf ve kan grubunu belirten belge istenmektedir.

http://ankaramasasi.com/haber/1842889/eski-tip-surucu-belgelerinin-degistirilmesi-icin-taninan-sure-aciklandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.