Gürkan Zengin: "Altılı masadaki kilitlenmeyi dördüncü aday çözecek"

Gazeteci Gürkan Zengin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında gerçekleşen görüşmede aday üzerinde bir mutabakat sağlanmadığını belirterek, aday krizini çözecek tek formülün Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu dışında dördüncü bir ismi belirlemek olacağını belirtti.
Ankara Masası
|
30 Aralık 2022, Cuma - 10:14
Gürkan Zengin: "Altılı masadaki kilitlenmeyi dördüncü aday çözecek"

Gazeteci Gürkan Zengin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında Ahlatlıbel'de gerçekleşen sürpriz zirveye ilişkin dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.

"Adaylık krizini aşmaya dönük buluşmada mesafe alınmadı"

Görüşmenin ardından bir mutabakat sağlanmadığı izlenimi oluştuğunu belirten Zengin " Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün yaptığı açıklamalar adaylıkla ilgili pozisyonunu koruduğunu gösteriyor. Meral Hanım'a gelince, onun da kendi pozisyonunu değiştirdiğine dair bir emare yok. Tarafların, aralarındaki "adaylık krizini" aşmaya dönük bu "ikili" buluşmadan hiçbir mesafe alamadan, pozisyonlarını koruyarak çıkmış olmalarının bazı sonuçları olacaktır." ifadelerini kullandı.

Zengin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık ısrarını sürdürdüğü için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ortak aday ilan edilme ihtimalinin zayıfladığının altını çizdi.

"Kilitlenmeyi çözecek tek formül dördüncü isim"

"Meral Akşener'in krizi çözmeye dönük böyle bir toplantıdan sonra bile Kemal Bey'in ortak adaylığına ikna olmaması Kılıçdaroğlu'nun "Altılı Masa"nın adayı olarak ilan edilmesi ihtimalini büyük ölçüde zayıflatmıştır. Bu bir “kilitlenme” halidir." diye yazan Zengin paylaşımlarına şöyle devam etti:

" Kilitlenme”yi çözecek olan nedir? Seçime el mecbur, “çoklu aday”la girmek mi? Kemal Bey ve Meral Hanım da dahil olmak üzere Altılı Masa’nın bütün liderleri “çoklu aday” formülüyle Erdoğan’ı yenebilmenin mümkün olmadığı konusunda hemfikir. Dahası bu "Masa"nın ruhuna da aykırı.

Öyleyse? Görünen o ki Ahlatlıbel'de iyice kristalleşen kilitlenmeyi çözebilecek şey Kılıçdaroğlu, İmamoğlu, Yavaş dışında bir isim üzerinde mutabakat sağlanması. Adaylık işinde iki liderin de karizmasını çizdirmeyecek tek formül "dördüncü isim"de uzlaşmak gibi görünüyor."

http://ankaramasasi.com/haber/2035464/gurkan-zengin-altili-masadaki-kilitlenmeyi-dorduncu-aday-cozecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.