3 yaşındaki kızını öldüren annenin cezai ehliyeti tam çıktı

Ankara’da, 3 yaşındaki kızını terlikle döverek öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan Şerife Lülecioğlu hakkındaki sağlık raporu açıklandı. Cani annenin cezai ehliyeti olduğu belirlendi.
Ersin Küçükbarak
|
10 Ocak 2023, Salı - 12:27
3 yaşındaki kızını öldüren annenin cezai ehliyeti tam çıktı

Ankara'da kızıyla birlikte yaşayan anne Şerife Lülecioğlu, evde kedi beslediği için kızına sinirlenerek terlikle darbetti.

Yaralanan küçük kız Elif Lülecioğlu baygınlık geçirdi. Bir süre sonra annesi A.İ.'yi arayan Şerife Lülecioğlu, yaşanan durumu anlattı.

Eve gelen A.İ., sağlık ekiplerine haber vererek kızını ve torununu hastaneye kaldırdı. Yoğun bakımda tedaviye alınan 3 yaşındaki çocuk, 6 gün sonra hayatını kaybetti. Gözaltına alınan anne Şerife Lülecioğlu, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Ağırlaştırılmış müebbet istemi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde Şerife Lülecioğlu hakkında, 'canavarca hisle beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak alt soydan çocuğu kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve '2 kez silahtan sayılan cisimle kasten yaralama' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kafatasında kırık ve beyin kanaması

Anne Lülecioğlu, iddianamede yer alan ifadesinde, kızı 2 yaşındayken kedinin tüyünü ağzına aldığı için yine terlikle ellerine vurduğunu söyledi.
İddianamede yer alan adli tıp kurumu raporunda, küçük çocuğun göğüs bölgesinde çok sayıda ve farklı zamanlarda oluşmuş darbeler yer alırken, kafatasında kırık ile birlikte beyin kanaması ve beyin doku harabiyeti meydana geldiği belirtildi.

Sağlık Raporu çıktı    

Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu yargılanan Lülecioğlu hakkında cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için sağlık raporu talep etti. Ankara Şehir Hastanesi Adli Tıp Kliniği’nce hazırlanan rapor dosyaya girdi.

Sanığın zekası normal

Raporda, sanığın zekasının normal olduğu belirtilerek, "Stresle ve kişilik sorunlarıyla baş etmede güçlük raporlandı. Hastanın cezai tehiri gerektirecek ruhsal hastalığı yoktur. Suçu işlediği sırada kişinin, şuur ve harekat becerisini ortadan kaldıracak veya azaltacak boyutta bir akıl hastalığı ve zeka geriliği saptanmadı. Sanığın bulunduğu suça karşı cezai sorumluluğunun tam olduğu kanaati oy birliği ile mütalaa olunur" denildi.

"Hayatını yalnız iademe ettirebilir"

Sanık Şerife Lülecioğlu'nun nörolojik muayenesindeki sonucun normal sınırlarda olduğu da ifade edilen raporda, "Hasta, hayatını yalnız iademe ettirebilir. Epilepsi hastalığı nedeniyle ceza infaz koşullarında kalabilir; ancak hastanın hastalığının sürekliliğine, kontrollerle karar verilebilir. Bu nedenle 3 ayda bir nöroloji epilepsi poliklinik kontrolü uygun olur" denildi.

http://ankaramasasi.com/haber/2051652/3-yasindaki-kizini-olduren-annenin-cezai-ehliyeti-tam-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.