Tanju Özcan, "Ülkenin İHA ve SİHA'lara senden daha çok ihtiyacı var"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan katıldığı bir programda savunma sanayisine yapılan yatırımlara dair açıklamalarda bulundu. İktidar olmaları halinde Baykar'a ilişkin Babacan, "Devletin tüm imkanları doğrudan Baykar'a veriliyor. Kusura bakmayın dokunacağız." dedi. Babacan'ın sözleri tepkiye neden olurken bir açıklamada Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan geldi. Özcan, Babacan'a ,"Ali Babacan, terörle mücadele konusunda bu ülkenin İHA’lara SİHA’lara senden ve eski patronun Erdoğan’dan daha çok ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.
Onur Çetinkaya
|
17 Ocak 2023, Salı - 09:13
Tanju Özcan, "Ülkenin İHA ve SİHA'lara senden daha çok ihtiyacı var"

Demokrasi ve Atılım Partisi lideri Babacan televizyon programında yaptığı konuşmayla siyasette yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

İHA ve SİHA üretici Baykar'a yönelik sert bir çıkış yapan Babacan, iktidara gelmeleri halinde savunma sanayisine yapılan yatırımlarda bazı kısıtlamaların olabileceği sinyalini verdi. 

"Kusura bakmayın dokunacağız"

İHA ve SİHA üreticisi Baykar' şirketine yönelik "Devletin hemen hemen bütün imkanları, bütün o yardımlar, devletin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar, Baykar'a veriliyor. Bu proje 'Kutsal, dokunulmaz' hale getirildi. Kusura bakmayın, dokunacağız tabi ki." dedi.

Babacan'ın sözlerine AK Parti ev Baykar cephesinden de tepkiler geldi.   AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik,"  Çelik, " Bu şirket şöyle iyi, böyle iyi şeyler yapıyor, kaynaklar sadece ona aktarılıyor deniyor. Böyle bir tekelcilik söz konusu değil. Tam tersine başka durum sözkonusu. Herkes için geçerli olan birçok kalem ve teşvikten faydalanmamışlar. Selçuk Bey'in Cumhurbaşkanımızla akrabalığının gündeme getirilmesi başlı başına ahlak dışı bir durum. İfade ettiğimiz gibi bir tekelcilik yok." ifadelerini kullandı.

Selçuk Bayraktar, "Baykar, birilerinin kirli siyasi ajandalarına malzeme olacak bir müessese değil. Buna izin vermedik, vermeyeceğiz! İftiralara karşı hakkımızı sonuna kadar savunacağız" dedi

"Ülkenin İHA ve SİHA'lara senden daha çok ihtiyacı var"

DEVA Genel Başkanı Ali Babacan'ın sözlerine bir eleştiride  Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan geldi.

Tanju Özcan, "Ali Babacan, terörle mücadele konusunda bu ülkenin İHA’lara SİHA’lara senden ve eski patronun Erdoğan’dan daha çok ihtiyacı var. Sen bu İHA’lara SİHA’lara dokunacağım derken terör örgütlerine karşı kullanmayacağına dair HDP-PKK’ya akşamdan verilmiş sözün mü var?" açıklamasında bulundu.

http://ankaramasasi.com/haber/2061309/tanju-ozcan-ulkenin-iha-ve-sihalara-senden-daha-cok-ihtiyaci-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.