Ali Babacan’dan yeni ‘Baykar’ açıklaması

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İHA ve SİHA üreticisi Baykar şirketine ilişkin yaptığı açıklamaların ardından oluşan spekülatif haberlere yönelik bir açıklama daha yaptı. Babacan, sözlerinin çarpıtıldığını ve parti olarak ülke adına her türlü yatırımın yanında olduğunu belirtti.
Onur Çetinkaya
|
18 Ocak 2023, Çarşamba - 14:53
Ali Babacan’dan yeni ‘Baykar’ açıklaması

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan,  İHA ve SİHA üreticisi Baykar şirketine yönelik katıldığı programda yaptığı açıklamada,  "Devletin hemen hemen bütün imkanları, bütün o yardımlar, devletin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar, Baykar’a veriliyor. Bu proje ‘Kutsal, dokunulmaz’ hale getirildi. Kusura bakmayın, dokunacağız tabi ki". ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan Babacan'a tepki 

Ali Babacan'ın sözleri iktidar cephesinde de tartışma yarattı. Son olarak grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,   "Kiminle nasıl çalıştık hepsi kayıtlarımızda mevcut. Öyle bir yerden öyle bir yere geldik ki doğru dürüst helikopterin yok. Sen rekabet nedir bilir misin? Sen git çocuk bezi satmaya devam et, home tekstil üretmeye devam et. Üzgünüm, 15 sene yanımda bulundu ama demek ki benden bir şey alamadı." diye konuştu.

"Sözlerim maksatlı şekilde çarpıtılıyor"

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla tartışma yaratan sözlerine açıklık getiren Babacan konuşmasına dair yeni bir açıklama yaptı.

Sözlerinin maksatlı şekilde çarpıtıldığını belirten Babacan, "Biz, ülkemiz için faydalı olan her yatırımın, her projenin yanında dururuz" dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/2061725/ali-babacandan-yeni-baykar-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.