Ahmet Türk'ten Kılıçdaroğlu'nun adaylığına destek

Eski Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk, altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı tartışmalarına ilişkin "Bizim seçmenimizin tercihi yine Kılıçdaroğlu’ndan yana olur. Kılıçdaroğlu tecrübeli bir siyasetçi ve her gün kürsüde halka vaatlerde bulunuyor" dedi.
Ankara Masası
|
18 Ocak 2023, Çarşamba - 15:52
Ahmet Türk'ten Kılıçdaroğlu'nun adaylığına destek

Eski Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk, Gazete Duvar'a siyasi tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

HDP'nin kendi adayını çıkarma kararına ilişkin konuşan Türk "Demokrasiyi kalıcı hale getireceğiz” diyen bir masanın demokrasi mücadelesi veren HDP ile görüşmekten kaçınması ve HDP’yi dışlaması toplumda büyük yarılmaya sebep olur. Bugün Altılı Masa’nın, muhalefet partilerinin bu işi HDP ile diyalog içinde yürütmeleri gerekirdi. Sorumluluk bizde değil onlarda. HDP ile diyalog kurmaktan çekinen bir anlayışla beraber yürümek kolay değil. Bu nedenle bu tutum sürdüğü müddetçe HDP kendi adayını çıkaracaktır, bu kaçınılmaz bir şeydir. Biz de isterdik ki bu iktidarı, bu cumhurbaşkanını ilk turda gönderelim. Ama maalesef Altılı Masa’nın ikircikli tavırları, uzlaşmaz tutumu, HDP’ye uzak durmaları bizim gerçekleştirmek istediğimiz demokrasi bloku konusunda bir eksiklik ortaya çıkardı. Bu eksikliğin nedeni de Altılı Masa ve muhalefet partileridir. Gönül isterdi ki başından beri HDP ile bir diyalogla bu masanın etrafında ortak bir aday kararı çıksın. Ama tercih onların. HDP de bu durumda kendi adayını çıkaracak." dedi.

" Kılıçdaroğlu uygun bir aday"

Ahmet Türk, altılı masanın adayı olarak adı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun uygun bir aday olduğunu  belirterek "Altılı masanın aday kararına ilişkin bir söz söyleyemem. Bizim seçmenimizin tercihi yine Kılıçdaroğlu’ndan yana olur. Kılıçdaroğlu tecrübeli bir siyasetçi ve her gün kürsüde halka vaatlerde bulunuyor. Başka bir aday ortaya çıkarsa bu vaatler de havada kalır. Bence Kılıçdaroğlu uygun bir aday. Konuşulan isimler içinde de en deneyimlisi. Ama bizim de taleplerimiz var. Demokrasi adına, hak ve özgürlükler adına masanın neleri yapacağını, projelerini açıklaması lazım." şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2061750/ahmet-turkten-kilicdaroglunun-adayligina-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.