Cemal Enginyurt, İYİ Parti'ye rest çekti

Demokrat Parti Genel Başkanı Cemal Enginyurt, altılı masadan tek aday çıkmasından yana olduklarını ancak masanın dağılması durumunda çoklu adayın çıkacağını söyledi. Enginyurt, altılı masadan farklı aday çıkarmak isteyenin masadan ayrılabileceğini belirtirken "Bu masanın dışına çıkarsan bize de demokratlar olarak bu masaya, bu ittifaka inanlarla yolumuza devam ederiz" dedi.
Büşra Bayrak
|
31 Ocak 2023, Salı - 21:03
Cemal Enginyurt, İYİ Parti'ye rest çekti

Ankara Masası Gündem Özel programında Gürkan Zengin'in konuğu olan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

'Altılı masanın adayı kim olacak?' tartışmalarına ilişkin konuşan Enginyurt, isimler üzerinden tartışmanın doğru olmadığını söyledi. 

Bazı televizyon kanalarında isimlerin gündeme getirildiğine vurgu yapan Enginyurt "İsimlerin öne sürdüğü filan yok aslında. Sadece biz yorum yapıyoruz siyasetçiler, gazeteciler olarak. Özellikle tüpçünün televizyonunda 5 tane bekleyen nöbetçi var o nöbetçiler diyor sürekli." dedi.

"Ekrem Bey de çıkar gereğini söyler"

Konuşulan isimlerden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın aday olmadığını açıkladıklarına dikkat çeken Enginyurt, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ilişkin ise "13’üne kadar zaman var Ekrem Bey de çıkar gereğini söyler. O da muhtemelen şöyle der; partim neyi emrederse, partim kimi gösterirse biz onun emrindeyiz" ifadelerini kullandı.

"Üçü bırakın beş de çıkar altı da çıkar"

Altılı masada bir kriz çıkarılmaya çalışıldığının altını çizen Enginyurt, masa dağılırsa çoklu aday çıkacağını belirterek "Eğer siz bu masayı dağıtırsanız bu masadaki birlik beraberliği bozarsanız çoklu aday çıkar. Üçü bırakın beş de çıkar altı da çıkar. Ama biz Demokrat Parti olarak Gültekin Uysal ile birlikte bu masanın dağılmamasını, değil ikinci adayın tek bir aday dışında hiçbir adayın çıkmamasını, hatta 5 milyon kişiyle Tandoğan Meydanı'nda büyük bir mitingle 6 partinin genel başkanı tarafından adayın açıklanmasının millete büyük bir heyecan, millete büyük bir moral vereceğine inanıyoruz. Ve biz bu masayı, Millet İttifakını tartışmaya bile açmayı Demokratlar olarak tasvip etmiyoruz." şeklinde konuştu.

"Farklı aday istemek, masada olmayacağın anlamına gelir"

Çoklu adayın Cumhur İttifakının işine yarayacağına vurgu yapan Enginyurt, isim vermeden İYİ Parti'ye göndermede bulunurken sözlerine şöyle devam etti:

"Kemal Bey aday olmak isterse, CHP'de Kemal bey aday olsun derse, altı lider bunu aralarında oturup konuşup, tartışacaklar. Altılı liderde derse aday Kemal bey, o zaman sorun yok. Masadan bir başka aday çıkmasını istedi birisi, isteyebilir, herkesin en demokratik hakkıdır. O zaman bu masada olmayacağın anlamına gelir. Bu masanın dışına çıkarsan bize de demokratlar olarak bu masaya, bu ittifaka inanlarla yolumuza devam ederiz."

http://ankaramasasi.com/haber/2065224/cemal-enginyurt-iyi-partiye-rest-cekti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.