İBB'den 'Afet Yardım Kampanyası'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından afet bölgelerine ulaştırılmak üzere ‘Afet Yardım Kampanyası’ başlattıklarını duyurdu.
Hande Akyol
|
06 Şubat 2023, Pazartesi - 17:07
İBB'den 'Afet Yardım Kampanyası'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremlerin ardından afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek üzere yardım kampanyası başlattı.

İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı ve Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) koordinasyonunda düzenlenen kampanya için İstanbullulardan gelen yardımlar toplanmaya başlandı.

Yardımda bulunmak isteyenler, ALO 153 üzerinden oluşturulan ‘Deprem Hattı’nı arayarak ihtiyaç listesi bilgisine ulaşabilecekler.

Yardımlar, Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi ile Kartal Lojistik Merkezlerinde toplanıyor. Bağışta bulunmak isteyen İstanbullular, her iki merkeze yardımlarını getirebilirler. Yardım malzemeleri içinde ikinci el ürünler kabul edilmeyecek, sadece kullanılmamış malzemeler değerlendirilecek.

İBB tarafından paylaşılan ihtiyaç listesi şu şekilde: 

- Battaniye, uyku tulumu

- Her türlü soba, ısıtıcı, toplu kuru gıda, cep telefonu

- Şarj ünitesi ve ürünleri, pil

- Hijyen malzemesi (sabun, peçete, hijyen pedi vb.), çocuk bezi

- Bebek maması, yeni giyilmemiş kışlık giyim malzemesi, bot vd. giyim ürünleri

- Kafa lambası, el feneri

http://ankaramasasi.com/haber/2066741/ibbden-afet-yardim-kampanyasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.