Mehmet Ali Kulat: 'Aday Kemal Kılıçdaroğlu'

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, Millet İttifakı'nın adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olacağını söyledi. Kulat, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de üst düzey yetkilere sahip Cumhurbaşkanı Yardımcısı görevini yürüteceğini ifade etti.
Ankara Masası
|
28 Şubat 2023, Salı - 13:09
Mehmet Ali Kulat: 'Aday Kemal Kılıçdaroğlu'

Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın konuğu MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat oldu.

Kulat, 2 Mart'ta gerçekleşecek altılı masa toplantısına ilişkin değerlendirmede bulunurken, önemi bir kulis bilgisini canlı yayında paylaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde parti meclisi ve bütün üst organların yetkiyi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na verdiğini söyleyen Kulat " Kemal bey kimi aday gösterecekse o aday olacak. Kemal bey de kendisini aday olarak gösterecek" dedi.

"Akşener yetkili Cumhurbaşkanı Yardımcısı olur"

Geçiş sürecine ilişkin de konuşan Kulat "Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olursa, sayın Akşener de çok yetkili bir Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev yapar. Tabii Başbakan yetkili Cumhurbaşkanı yardımcısı, kavram anayasal bir kavram olmadığı için böyle söylüyorum, yasal zemini yok. Ama böylesine yetkili bir konumda toplumun karşısına çıkarlar ve beraber yönetme iradesini ortaya koyarlar. Diğer liderlerin de Cumhurbaşkanı yardımcısı olmalarıyla ilgili orada bir konu var, onun üzerinde çalışılıyor. Şu an bildiğim kadarıyla, vekillik biliyorsunuz farklı bir özellik taşıyor, milletvekili adaylığı meselesi var. Yani belki bunların bir iki tanesi bakan olabilir, birkaçı da Cumhurbaşkanı yardımcısı olabilir." diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2072028/mehmet-ali-kulat-aday-kemal-kilicdaroglu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.