ABD Savunma Bakanı “DEAŞ” bahanesiyle Irak’ta

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, IKBY (Irak Kürt Bölgesel Yönetimi) Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştü. Geçtiğimiz günlerde ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley de Suriye'yi ziyaret etmişti ve ziyarete Türkiye tepki göstermişti. Her iki ziyaret için DEAŞ bahanesi kullanıldı.
Mevlüt Peker
|
07 Mart 2023, Salı - 18:48
ABD Savunma Bakanı “DEAŞ” bahanesiyle Irak’ta

Irak’ın başkenti Bağdat’a ziyaret gerçekleştiren ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, daha sonra IKBY’nin (Irak Kürt Bölgesel Yönetimi) başkenti Erbil’e gelerek IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştü.

“İran’ın Irak topraklarını hedef alan saldırılarını kınıyoruz” diyen Lloyd Austin, Erbil ve Bağdat  yönetimlerine iş birliği çağrısında bulundu.

ABD ordu birliklerinin Irak’ta kalışının tek hedefinin DEAŞ terör örgütünü yok etmek olduğunu iddia eden Savunma Bakanı Lloyd Austin, 10 seneden fazla birlikte çalıştıklarını, koalisyon güçleri sayesinde terör örgütü DEAŞ’tan geniş bir alanı geri almayı başardıklarını, DEAŞ terör örgütüyle mücadele konusunda Peşmerge güçlerinin çok büyük rolünün olduğunu söyledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetiminde bulunan Kürt taraflarını problemleri çözmeye davet eden Savunma Bakanı Austin, ABD’nin Peşmerge güçlerine verdiği desteğin süreceğini kaydederek, DEAŞ terör örgütünün hala çok tehlikeli bir tehdit unsuru olduğunu savundu.

Mesut Barzani ise, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin Peşmerge güçlerine verdiği destekten ötürü minnettar olduklarını belirterek, bölgenin istikrarı için Bağdat ile Erbil arasındaki problemin çözülmesinin gerekli olduğuna vurgu yaptı.

ABD Genelkurmay Başkanı da Suriye'ye gitmişti

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley de geçtiğimiz günlerde Suriye'ye ziyarette bulunmuştu. Hem Türkiye'de hem de Suriye'de rahatsızlığa neden olan ziyarete ilişkin Türk Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake’i Bakanlığa çağırmış ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley'in Suriye ziyaretiyle ilgili izahat istemişti.

ABD'den yapılan açıklamada ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley'in ziyaretinin, Türkiye dahil bölgedeki ortakların menfaatine olduğu savunulmuş, "ABD'nin Suriye’de tek hedefi DEAŞ ile mücadeledir" iddiasında bulunulmuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2074329/abd-savunma-bakani-deas-bahanesiyle-irakta
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.