Ukrayna askerinin kafasının kesildiği iddiaları

Ukrayna askerinin kafasının kesildiği iddialarına tepki gösteren Vladimir Zelenskiy, "Rusya, bunu yeni bir norm haline getirmeye çalışıyor" dedi.
Mevlüt Peker
|
12 Nisan 2023, Çarşamba - 20:10
Ukrayna askerinin kafasının kesildiği iddiaları

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, Ukraynalı bir askerin kafasının kestiği iddia edilen görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus askerlerinin Ukrayna askerlerine yönelik bu tür şiddet olaylarını bir norm haline getirmeye çalıştığını belirterek büyük tepki gösterdi. Görüntünün kaydedildiği yer bilinmezken, Ukraynalı askerin diğer askere yalvardığı görüntülerde yer alıyor. Hem Rusya hem de Ukrayna, bu korkunç görüntüyü sert bir şekilde kınadı ve Kremlin sözcüsü, görüntünün gerçekliğinin incelenmesi gerektiğini belirtti.

Görüntünün doğru olup olmadığının sorgulanmasının gerekliliğine vurgu yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Elbette bunlar korkunç görüntüler ve doğruluğunun sorgulanması gerekir. Daha sonra olayın sorgulanması için gerekçe olabilir. Eğer gerçekse, nerede ve kim tarafından gerçekleştirildiği sorgulanır. İçinde bulunduğumuz dünyada bu gibi çekimlerin gerçekliğinin incelenmesi gerekir" dedi.

Görüntülerin ardından, Ukrayna Savunma Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlattığını açıkladı.

http://ankaramasasi.com/haber/2078549/ukrayna-askerinin-kafasinin-kesildigi-iddialari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.