Erdoğan'dan ziyaret öncesi açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın durdurulduğunu açıklamasıyla ilgili ''Rusya Devlet Başkanı Putin'in bu insani köprünün devamını istediğine inanıyorum.'' dedi.
Onur Çetinkaya
|
17 Temmuz 2023, Pazartesi - 13:57
Erdoğan'dan ziyaret öncesi açıklama

Rusya'nın Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın durdurulduğunu açıklamasıyla değindi.

"Putin'le görüşeceğim"

Rusya Devlet Başkanı Putin'in bu insani köprünün devamını istediğine inanıyorum diyen Erdoğan,  Dışişleri Bakanım muhatabı ile görüşmelerini yapacak seyahatten döner dönmez görüşmelerimizi yapacağız.  İstanbul'da tahıl koridoru ile ilgili çalışmaları yürüten heyet var. Dışişleri Bakanım muhatabı ile görüşme yapacak. Bu görüşmeyle birlikte temenni ediyorum ki, süratle bir mesafe alırız ve aralık vermeden yolumuza devam ederiz." dedi. 

"Görüşme noktasında kapalı değiliz"

Bizim Suriye ile kapıyı kapama gibi bir durumumuz söz konusu değil. Kapı açık mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad ile görüşme konusunda ılımlı açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, " Dörtlü zirvelerle ilgili biz yine hem bu dörtlü zirveler yapılsın ama biz Beşşar Esed ile de görüşme noktasında kapalı değiliz görüşürüz. Bütün mesele onların bize yaklaşım tarzı önemli. Şu anda Suriye'de Esed, maalesef Türkiye'nin Kuzey Suriye'den çıkmasını istiyor. Böyle bir şey olamaz. Çünkü biz orada terörle mücadele ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

http://ankaramasasi.com/haber/2090410/erdogandan-ziyaret-oncesi-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.