Pakistan’dan İsveç’teki aşağılık saldırıya güçlü kınama

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İsveç'te İslam dini mensubu Müslümanların kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’i hedef alan aşağılık saldırıyı güçlü biçimde kınadı.
Mevlüt Peker
|
21 Temmuz 2023, Cuma - 00:18
Pakistan’dan İsveç’teki aşağılık saldırıya güçlü kınama

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İsveç'te gerçekleştirilen dini nefrete yönelik eylemlere tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, bu tür kışkırtıcı ve kasıtlı eylemlerin ifade, düşünce ve protesto özgürlüğü kisvesi altında haklı gösterilemeyeceği vurgulandı. İsveç'teki Kur'an-ı Kerim'e yönelik İslamofobik saygısızlık sert bir şekilde kınanırken, dünya genelinde 2 milyarın üzerinde Müslüman'ın duygularını inciten bu tür eylemlerin yasal ve ahlaki olarak kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Açıklamada, uluslararası topluma, bu tür İslamofobik eylemleri kesin bir şekilde kınaması için çağrıda bulunuldu ve İslamabad'ın endişelerinin İsveç makamlarına iletilmiş olduğu belirtildi.

Irak asıllı Salwan Momika'nın İsveç'te gerçekleştirdiği provokatif Kur'an-ı Kerim yakma eylemi hatırlatılarak, Irak hükümetinin İsveç Büyükelçisi Jessica Svardstrom'u ülkeden çıkarmasının yanı sıra İsveç'in Irak Büyükelçiliği Maslahatgüzarını geri çekme talimatı verdiği hatırlatıldı.

İsveç'te yaşanan bu tür İslamofobik olaylara karşı İslam ülkelerinin ve diğer bazı ülkelerin tepkisinin artarak devam ettiği belirtildi. Bağdat'ta Sadr Hareketi yanlılarının, eyleme karşı İsveç Büyükelçiliğine yönelik saldırı gerçekleştirdiği bilgisi de haberde yer aldı.

http://ankaramasasi.com/haber/2090889/pakistandan-isvecteki-asagilik-saldiriya-guclu-kinama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.