Suudi Arabistan'dan İsveç'e protesto notası!

Suudi Arabistan, Stockholm'de Salwan Momika isimli provokatörün Kur'an-ı Kerim'i hedef alan aşağılık saldırısına izin verilmesi sebebiyle İsveç'e protesto notası verdi.
Mevlüt Peker
|
21 Temmuz 2023, Cuma - 20:27
Suudi Arabistan'dan İsveç'e protesto notası!

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e ve İslam'ın kutsallarına yönelik saldırıların devam etmesi nedeniyle İsveç'in Riyad Maslahatgüzarı'nı Bakanlığa çağırdı. Yapılan yazılı açıklamada, İsveç makamlarından, uluslararası yasaları ve normları ihlal eden bu utanç verici eylemlerin durdurulması için gerekli tedbirleri alması istendi.

Protesto notasında ayrıca, Suudi Arabistan'ın, dinler arasında nefreti körükleyen bu tür eylemlere karşı net bir tavır aldığı vurgulandı.

Daha önce yapılan açıklamada da Suudi Arabistan, İsveç'in Kur'an-ı Kerim'i hedef alan saldırıya izin vermesini "sorumsuzluk" olarak nitelendirerek kınamıştı.

İsveç'te yaşayan Irak asıllı Salwan Momika, geçtiğimiz Kurban Bayramı'nın birinci gününde polis koruması altında Stockholm Camisi önünde Kur'an-ı Kerim'i yakmıştı. Bu olaya, Türkiye başta olmak üzere İslam ülkeleri ve Rusya dahil birçok ülke tepki göstermişti.

Son olarak, Momika dün de Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde yine polis koruması altında Kur'an-ı Kerim ve Irak bayrağını ayaklar altına aldı. Bu olayın ardından Irak yönetimi, İsveç'in Bağdat Büyükelçisi Jessica Svardstrom'un ülkeyi terk etmesini istemişti. Türkiye Dışişleri Bakanlığı da Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde gerçekleşen bu saldırıyı en güçlü şekilde lanetlemişti.

http://ankaramasasi.com/haber/2091042/suudi-arabistandan-isvece-protesto-notasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.