İngiltere’den Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıya kınama!

İngiltere, İsveç'te İslam dini mensubu Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'e yönelik aşağılık saldırıyı kınadı.
Mevlüt Peker
|
21 Temmuz 2023, Cuma - 18:10
İngiltere’den Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıya kınama!

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Stockholm'de meydana gelen Kur'an-ı Kerim'in yakılması ve saygısızlık gösterilmesini kınayarak, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar için son derece onur kırıcı ve tamamen uygunsuz olduğunu ifade etti.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, yazılı bir açıklama yaparak, Stockholm'de Kur'an-ı Kerim'in yakılması ve bu kutsal kitaba yönelik saygısızlığın, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar için son derece üzücü ve kabul edilemez olduğunu belirtti.

Din veya inanç temelli nefretin karşısında olduklarını vurgulayan Sözcü, "Herkesin din ve inanç özgürlüğünü savunacak ve birbirine saygı göstereceğiz. Kur'an-ı Kerim'in yakılmasından dolayı tüm dünyadaki Müslümanların yaşadığı derin üzüntüyü anlıyoruz." şeklinde konuştu.

İsveç'teki Kur'an-ı Kerim saldırıları

    Irak kökenli Salwan Momika, İsveç'in başkenti Stockholm'de, dün Irak bayrağını ve Kur'an-ı Kerim'i ayaklar altına alarak Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde bu eylemi gerçekleştirmişti.

    Bu olay üzerine Irak hükümeti, İsveç'in Bağdat Büyükelçisi Jessica Svardstrom'un ülkeyi terk etmesini talep etmişti.

    Türkiye Dışişleri Bakanlığı da Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e yönelik bu saldırıyı sert bir şekilde kınamıştı.

    Irak kökenli Momika, Kurban Bayramı'nın birinci gününde de Stockholm'deki bir cami önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i yakmıştı.

    Bu olay, Türkiye başta olmak üzere İslam ülkeleri ve Rusya dahil olmak üzere birçok ülkenin tepkisini çekmişti.

    Salwan Momika Haşdi Şabi militanı çıkmıştı

    İsveç'in Stockholm kentinde Kurban Bayramı'nın ilk gününde cami önünde Kur'an-ı Kerim yakan Salwan Momika’nın 5 sene önce İsveç’e göç ettiği, daha önce ise Irak’ta İran destekli silahlı Haşdi Şabi güçleri bünyesinde militanlık yaptığı, 2014 senesinde ise Süryani Şahinleri Güçleri adlı silahlı bir milis birliği kurduğu ortaya çıkmıştı.

    http://ankaramasasi.com/haber/2091034/ingiltereden-kuran-i-kerime-yonelik-saldiriya-kinama
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.