Hakan Fidan’dan “Kur’an-ı Kerim” diplomasisi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsveç'te kutsal kitap Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen aşağılık saldırı ile ilgili telefon diplomasisi yürüttü.
Mevlüt Peker
|
20 Temmuz 2023, Perşembe - 23:26
Hakan Fidan’dan “Kur’an-ı Kerim” diplomasisi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e yönelik yapılan saldırılara ilişkin Irak, Suudi Arabistan ve Mısırlı mevkidaşları ile Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, Bakan Fidan, Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ve Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ile yaptığı görüşmelerde, bugün İsveç'in başkenti Stockholm'deki Irak Büyükelçiliği'nin önünde gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı ve Avrupa'da artan İslam karşıtlığı ve nefret suçları hakkında konuştular. Bu çerçevede İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) harekete geçirilmesi ve alınacak ortak tedbirler ele alındı.

İsveç'te yaşayan Irak asıllı Salwan Momika, bugün Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ve Irak bayrağını ayaklar altına almıştı. Bu olay üzerine Irak yönetimi, İsveç'in Bağdat Büyükelçisi Jessica Svardstrom'u ülkeyi terk etmesi için çağırdı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı da olayı en güçlü şekilde lanetledi.

Momika daha önce Kurban Bayramı'nın birinci gününde Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı. Bu saldırı, Türkiye başta olmak üzere İslam ülkelerinin yanı sıra Rusya'nın da aralarında bulunduğu bazı ülkelerden tepki görmüştü. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yaşanan bu olaylarla ilgili ülke mevkidaşlarıyla işbirliği içinde hareket etme kararı aldı.

İsveç'te kutsal kitap Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen aşağılık saldırı

http://ankaramasasi.com/haber/2090885/hakan-fidandan-kuran-i-kerim-diplomasisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.