BAE'den İsveç'e protesto notası

Suudi Arabistan’ın ardından BAE de (Birleşik Arap Emirlikleri), İsveç hükümetinin başkent Stockholm'de Salwan Momika isimli militanın Kur'an-ı Kerim'e yönelik aşağılık saldırısına izin vermesi sebebiyle İsveç'in Abu Dabi Maslahatgüzarı'nı Dışişleri Bakanlığına çağırarak protesto notası verdi.
Mevlüt Peker
|
21 Temmuz 2023, Cuma - 22:42
BAE'den İsveç'e protesto notası

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanlığı, İsveç'in Abu Dabi Maslahatgüzarı'nın Bakanlığa çağrıldığını ve diplomata protesto notası verildiğini duyurdu. BAE Dışişleri Bakanlığı'nın yazılı açıklamasında, İsveç hükümetinin bu eylemlerin uygulanmasına izin vermeye devam etmesinin, uluslararası sorumluluğundan kaçması ve sosyal değerlere saygı göstermemesinin şiddetle kınandığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, barış ve güvenliğin sağlanmasını olumsuz etkileyen ırkçılık ve nefret söyleminin denetlenmesinin önemine vurgu yapıldı.

BAE'nin bu tür çirkin eylemler için ifade özgürlüğünün bir gerekçe olarak kullanılmasını reddettiği belirtilen açıklamada, dinlere, kitaplara ve kutsallara saldırı ve hakareti yasaklayan uluslararası yasalara aykırı olduğu vurgulandı.

İsveç'te yaşayan Irak asıllı Salwan Momika'nın dün Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ve Irak bayrağını ayaklar altına almasının ardından Bağdat yönetimi, İsveç’in Bağdat Büyükelçisi Jessica Svardstrom'u ülkeyi terk etmeye çağırmıştı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı da Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i hedef alan saldırıyı en güçlü şekilde lanetlemişti. Daha önce de Salwan Momika, Kurban Bayramı'nın birinci gününde Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı. Bu olay, Türkiye ve diğer İslam ülkeleri yanı sıra Rusya dahil bazı ülkelerden de tepki almıştı.

http://ankaramasasi.com/haber/2091049/baeden-isvece-protesto-notasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.