Pakistan’daki patlama intihar saldırısı çıktı

Pakistan’ın Khyber Pakhtunkhwa eyaletinde düzenlenen ve siyasi parti çalışanlarının katıldığı kongrede yaşanan şiddetli patlamanın intihar saldırısı olduğu duyuruldu. Saldırıda en az 42 kişi hayatını kaybetmiş, 200'den fazla kişi de yaralanmıştı.
Mevlüt Peker
|
30 Temmuz 2023, Pazar - 20:05
Pakistan’daki patlama intihar saldırısı çıktı

Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletinde, İslam Uleması Cemiyeti (JUI-F) Partisinin kongresini hedef alan bombalı saldırıda, 42 kişi hayatını kaybetti ve 200'den fazla kişi yaralandı.

Olay, Hayber Pahtunhva'nın Bajaur bölgesinde düzenlenen JUI-F mensuplarının kongresinde meydana geldi.

Saldırının gerçekleştiği alanda 500'den fazla kişinin katıldığı tahmin ediliyor ve ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Sağlık görevlileri, bazı yaralıların durumunun ağır olduğunu belirtiyor.

Saldırı sonucunda bölgedeki JUI-F üst düzey yöneticilerinden bazılarının hayatını kaybettiği bildirildi. Ayrıca, Geo News televizyonu kameramanı da yaralandı ve durumu kritik.

JUI-F lideri Fazlur Rahman, saldırıyı kınayarak Başbakan Şahbaz Şerif'ten olayın soruşturulmasını talep etti.

Başbakan Şerif, güvenlik güçlerine "teröristlerin" bulunması talimatı verdi.

Hayber Pahtunhva Emniyet Müdürü Aktar Hayat Gandapur, olayın bir intihar saldırısı olduğunu belirtti ve canlı bombanın JUI-F gönüllüleri tarafından sağlanan güvenlik önlemlerine rağmen kongre alanına girdiğini ve burada kendini patlattığını açıkladı.

2023'ün ilk 6 ayında Pakistan'da terör saldırıları yüzde 79 arttı. Bu dönemde 271 terör saldırısı gerçekleşti ve 389 kişi yaşamını yitirdi.

Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde son aylarda terör saldırıları artış gösteriyor. İslamabad, bu saldırıların Afganistan'da konuşlu Pakistan Talibanı (TTP) tarafından planlandığını ve yönetildiğini iddia ediyor, ancak Afganistan bu iddiaları reddediyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2092191/pakistandaki-patlama-intihar-saldirisi-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.