Dünya Türk Kahvesi Günü ne zaman?

Dünya Türk Kahvesi Günü hangi tarihlerde neden kutlanır? İşte Türk Kahvesi'nin tüm dünyada tanıtıldığı o tarih ve bilmeniz gerekenler...
Ankara Masası
|
17 Eylül 2023, Pazar - 06:00
Dünya Türk Kahvesi Günü ne zaman?

Türk Kahvesi Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine (UNESCO) 5 Aralık 2013 tarihinde eklenmiştir.

2013'te yaşanan bu gelişmenin ardından tüm dünyada ''5 Aralık'' tarihi 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü olarak kutlanmaktadır.

Bu tarihlerde başta Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) olmak üzere tüm dünya ülkelerinde çeşitli etkinlikler düzenlenerek Türk Kahvesi'nin tanıtımı yapılmakta ve marka değeri yükseltilmektedir.

Türklerin 16. yüzyılda bulduğu pişirme yöntemi de bugün tüm dünyada kahve tüketiminin artmasına neden olmuştur. Bu yöntem ile bugün sadece ABD'de günde 400 milyon adet kahve tüketimi gerçekleşmektedir.

Yemenden gelen kahve çekirdeklerinin güğüm ve fincanlarda pişirilmesi günümüze kadar gelen bir lezzet efsanesi olmuştur. Başlangıcında sadece saray ve çevresinde tüketilen Türk Kahvesi 10 yıl gibi kısa bir süre içerisinde tüm halk tarafından benimsenir.

http://ankaramasasi.com/haber/2099735/dunya-turk-kahvesi-gunu-ne-zaman
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.