Thibaut Courtois kimdir?

Belçikalı millî kaleci, La Liga ekiplerinden Real Madrid'de forma giymekte olan
Barış Yılmaz
|
23 Kasım 2023, Perşembe - 14:33
Thibaut Courtois kimdir?

Thibaut Nicolas Marc Courtois, 11 Mayıs 1992'de doğan Belçikalı millî kalecidir ve şu anda La Liga ekiplerinden Real Madrid'de forma giymektedir.

Kariyeri

Bree doğumlu genç kaleci, futbol kariyerine henüz 7 yaşındayken Bilzen V.V. takımında başladı. 1999 yılında Racing Genk takımına transfer oldu ve burada yetişerek önemli bir adım attı.

Racing Genk

Racing Genk altyapısında yetişen Courtois, 17 Nisan 2009'da 17 yaşını doldurmadan ilk resmi maçına çıktı. Genç yaşına rağmen, 2010-11 sezonunda takımının birinci kalecisi oldu ve Pro League'de gösterdiği performansla Genk'in şampiyon olmasında önemli rol oynadı.

Chelsea ve Atletico Madrid

14 Temmuz 2011'de Chelsea ile anlaşma sağlanan Courtois, 26 Temmuz 2011'de beş yıllık sözleşme imzaladı. Aynı tarihte La Liga kulübü Atletico Madrid'e bir sezonluk kiralık olarak gönderildi. Atletico Madrid'de başarılı bir sezon geçiren Courtois, UEFA Avrupa Ligi finalinde Athletic Bilbao'yu 3-0 yenerek kariyerinin ilk Avrupa Kupası zaferini elde etti.

2013-14 sezonunda bir kez daha Atletico Madrid'e kiralandı ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynayarak büyük bir deneyim kazandı. Bu sezon, Atletico Madrid'in 40 yıl aradan sonra UEFA Şampiyonlar Ligi Finaline yükselmesine önemli katkıda bulundu.

Courtois'in Chelsea'ye dönüşü ve ardından Real Madrid'e transferi, kariyerine yeni bir dönem açtı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2111227/thibaut-courtois-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.