SPK’dan Yeniçağ Gazetesi’ne suç duyurusu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), döviz fiyatlarını etkileyerek ülke ekonomisine zarar verme iddiasıyla Yeniçağ İnternet Gazetesi'ne suç duyurusunda bulundu.
Afife Kaya
|
18 Mart 2024, Pazartesi - 10:34
SPK’dan Yeniçağ Gazetesi’ne suç duyurusu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), döviz fiyatlarını etkileyerek ülke ekonomisine güvensizlik yaratmak suçlamasıyla Yeniçağ İnternet Gazetesi'ne suç duyurusunda bulundu. SPK'nın açıklamasına göre, 16 Mart 2024 tarihli haberde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Mart ayı raporundaki bilgilerin çarpıtıldığı iddia edildi. Haberde döviz fiyatlarının 15 gün sonra belirli bir rakama yükseleceği öne sürülmüş, ancak SPK tarafından yapılan inceleme sonucunda bu bilgilerin gerçeği yansıtmadığı belirlendi. Bu doğrultuda, haberin kaynakları olan Yeniçağ İnternet Gazetesi ve paradurumu.com adlı internet sitesi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca suç duyurusunda bulunuldu.

Yapılan açıklamada, Yeniçağ İnternet Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Erdem AVŞAR, Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Eray EROLLU, Genel Yayın Yönetmeni Fatih ERGİN, Yeniçağ Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal ÇELİK ve Tüzel Kişi Temsilcisi Ahmet ÇELİK ile paradurumu.com adlı internet sitesinin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Burak ÖZTUNALI, Yayın Danışmanı Ali GÜVEN ve sahibi Özlem DENİZMEN hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

SPK'nın bu adımı, döviz fiyatlarını etkileyerek ülke ekonomisine zarar verme girişimlerine karşı sıkı bir mücadele verdiğini ve yasal düzenlemelere uygun olarak hareket ettiğini gösteriyor. Bu suçlamaların yasal süreçte nasıl sonuçlanacağı ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

http://ankaramasasi.com/haber/2129692/spkdan-yenicag-gazetesine-suc-duyurusu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.