Mansur Yavaş ‘ilk icraatim olacak’ demişti: Tatlar Atıksu Arıtma Projesi kabul edildi

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın seçimi kazandığı takdirde ilk icraat olarak açıkladığı ve Cumhur İttifakı üyelerince 10 aydır Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ertelenen Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesinin artırılması ve modernizasyonu projesi belediye meclisinde kabul edildi.
Esra Koçak
|
15 Nisan 2024, Pazartesi - 20:42
Mansur Yavaş ‘ilk icraatim olacak’ demişti: Tatlar Atıksu Arıtma Projesi kabul edildi


Ankara Sincan’da bulunan Tatlar Atık Su Arıtma Tesisi’nin kapasitesinin yetmemesi, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere pek çok ili tehdit ediyor. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, atık suların Ankara Çayı’na karıştığını belirterek, “30 milyondan fazla insanın sağlığı söz konusu” demişti.

ABB Başkanı Mansur Yavaş 31 Mart yerel seçimleri öncesi bir basın mensubunun sorusu üzerine ilk icraatinin Sincan’daki Tatlar Arıtma Tesisi’nin kapasitesinin artırılması ve modernizasyonu olacağını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı’nın yatırım programına almasına rağmen Cumhur İttifakı üyelerince 10 aydır ertelenen ve 30 milyon insanın sağlığını ilgilendiren Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi Kapasite Artırım Projesi kredisi bugün ABB Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildi.

Daha önce red yönünde oy kullanan  AK Partili üyelerin bu kez  kabul yönünde oy kullanması ise dikkat çekti. 

Ne oldu? 

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesini artırmak amacıyla hazırladığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’na alınan iyileştirme projesi için yurt dışından bulduğu kredi, ABB Meclisi’nde AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla reddedilmişti.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Büyük bir çevre felaketiyle karşı karşıyayız. Siz insan sağlığını, hayatını düşünmez misiniz” diyerek karara tepki göstermişti. 

Belediye başkanı seçildiği 2019 yılında tesisteki sorunu fark ettiklerini ve çalışmalara başladıklarını hatırlatan Yavaş, Cumhurbaşkanlığı’na başvurduklarını ve Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu aldıklarını söylemişti. Her iki kurumdan da 135’er milyon dolar kredi aldıklarını belirten Yavaş şunları dile getirmişti: 

“Belediye Meclisi’nden Tatlar Atık Su Arıtma Tesisi dış finansman kredisinin onaylanmasını bekliyoruz. 2024 yılına kadar bu projenin başlası da mümkün değil. Belediye Meclisi’ndeki üyeler bizim bu parayı alıp başka yerlerde kullanabileceğimizi sanıyorlar ki 30 milyon nüfusu ilgilendiren bir projeyi reddettiler. Cumhurbaşkanı onaylamasına rağmen, belediye yönetimi ‘Mansur Yavaş’ı engelliyorum’ adı altında 30 milyon vatandaşın sağlığıyla oynuyor."

http://ankaramasasi.com/haber/2133829/mansur-yavas-ilk-icraatim-olacak-demisti-tatlar-atiksu-aritma-projesi-kabul-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.