Türkiye Madensuyu Üreticileri Derneği'nden açıklama

Türkiye Maden Suyu Üreticileri Derneği (MASUDER), İsviçre'de Beypazarı maden suyunun yasaklanmasına tepki gösterdi. Dernek, ülkemizdeki maden sularının Avrupa standartlarının ötesinde olduğunu ve mevzuata uyumlu olarak üretildiğini savundu. İsviçre'nin mevzuat farklılıklarını vurgulayan MASUDER, Türkiye'nin mineral içeriği yüksek maden sularının coğrafyamızda ve dünyada gönül rahatlığıyla tüketildiğini belirtti.
Afife Kaya
|
18 Nisan 2024, Perşembe - 18:35
Türkiye Madensuyu Üreticileri Derneği'nden açıklama

İsviçre'deki Beypazarı maden suyuyla ilgili son zamanlarda yaşanan tartışmalar, Türkiye Maden Suyu Üreticileri Derneği'ni (MASUDER) de harekete geçirdi. İsviçre'de Beypazarı maden suyunda yüksek miktarda bor tespit edilmesiyle başlayan yasaklama kararı, Türkiye'nin bu alandaki derneklerinden biri olan MASUDER'in önemli bir açıklama yapmasına yol açtı.

Türkiye Maden Suyu Üreticileri Derneği, ülkemizin mineral bakımından zengin maden suyu kaynaklarıyla ilgili olarak, Avrupa'daki benzerlerine kıyasla daha zengin olduğunu belirtti. Beypazarı merkezli ve 67 yıllık tecrübesiyle tanınan Beypazarı Karakoca firmasının ürünlerinden birinde tespit edilen bor elementiyle ilgili olarak yapılan yasaklamaya sert bir tepki gösteren dernek, iddiaların "fetal gelişim ve doğurganlık üzerinde olumsuz etkisi olduğu" şeklindeki nedenlerinin geçersiz olduğunu vurguladı.

Açıklamasında Türkiye'nin maden suyu sektörünün Avrupa Birliği standartlarına uyumlu hale getirilmiş mevzuatlarla yönlendirildiğini ve bu sayede Avrupa Birliği ülkelerine ihracat yaptığını belirten MASUDER, İsviçre'nin mevzuatlarının AB'den farklı olduğunu ve bor minerali limitlerinin çok daha düşük olduğunu dile getirdi. Bu nedenle yaşanan yasaklamanın Avrupa Birliği ülkeleri ile İsviçre arasındaki mevzuat farklılıklarından kaynaklandığını savundu.

Ülkemizde faaliyet gösteren maden suyu üreticilerinin Türkiye Cumhuriyeti mevzuatlarına uyumlu hareket ettiğini ve sahip oldukları yer altı doğal maden suyu kaynaklarının, Avrupa'daki benzerlerinden daha zengin mineral içeriğine sahip olduğunu belirten MASUDER, Türkiye'nin bu alandaki potansiyelini vurguladı.

Sosyal medyada dolaşan bir soda markasıyla ilgili iddialar sonrasında da bir açıklama yapan MASUDER, kamuoyunu bilgilendirerek, sektörün durumunu netleştirmeye çalıştı.

http://ankaramasasi.com/haber/2134316/turkiye-madensuyu-ureticileri-derneginden-aciklama

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.