Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'nin Ege'deki deniz parkı projesine yönelik tepkisine rağmen vazgeçmeyeceklerini açıkladı. Türkiye'nin tepkisini "mazeretsiz" bulan Miçotakis, Atina'da düzenlenen Okyanuslarımız Konferansı'nda verilen söz doğrultusunda deniz parklarını hayata geçireceklerini belirtti.
Kaynak: AA
|
18 Nisan 2024, Perşembe - 20:17
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'nin Ege'deki deniz parkı projesine yönelik tepkisine rağmen vazgeçmeyeceklerini açıkladı. Brüksel'deki Avrupa Birliği Zirvesi'nin ardından gazetecilere konuşan Miçotakis, Türkiye-AB ilişkilerindeki gelişmelerin Kıbrıs konusunu etkilediğini belirtti.

Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmenin tarihini 13 Mayıs olarak duyurdu ve Türkiye'nin tepkisini değerlendirdi. "Çevre konulu bir inisiyatife Türkiye'nin bu tamamen mazeretsiz tepkisi, beni de şaşırtıyor. Yunanistan, Atina'da düzenlenen Okyanuslarımız Konferansı'nda da söz verildiği gibi bu deniz parklarını yapacaktır." şeklinde konuştu.

Türkiye-Yunanistan ilişkilerindeki iyileşmenin, Türkiye'nin Ege ve Akdeniz'deki deniz yetki sahalarına ilişkin görüşlerini değiştirmediğini belirten Miçotakis, bu konunun Yunanistan için ciddi bir sorun teşkil ettiğini ifade etti. Ancak, bu durumun pozitif gündeme yatırım yapmalarına engel olmayacağını ve olumlu bir atmosfer oluşturmalarını engellemeyeceğini vurguladı.

Türkiye'nin, Ege'de ve İyon Denizi'nde Yunanistan tarafından ilan edilecek deniz parklarına yönelik tepkisi, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından 9 Nisan'da duyurulmuştu. Türkiye'nin bu konuda mazeretsiz bir şekilde tepki gösterdiği belirtilirken, Yunanistan'ın çevre programlarına yönelik siyasi hamlelerine üçüncü tarafların alet olmaması çağrısı yapılmıştı.

http://ankaramasasi.com/haber/2134331/yunanistan-turkiyenin-tepkisine-ragmen-vazgecmeyecegiz
Etiketler: yunanistan
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.