Olivier Giroud kimdir?

Serie A kulübü AC Milan ve Fransa milli takımında oynayan Fransız profesyonel futbolcu Olivier Giroud kimdir?
Barış Yılmaz
|
21 Haziran 2024, Cuma - 14:14
Olivier Giroud kimdir?

Olivier Jonathan Giroud 30 Eylül 1986 doğumlu Serie A kulübü AC Milan ve Fransa milli takımında forvet olarak oynayan Fransız profesyonel futbolcudur.

Kulüp Kariyeri Grenoble Giroud, Grenoble'nin gençlik akademisinde beş yıl geçirdikten sonra 21 yaşında ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı. 2005-06 sezonu öncesinde, Fransa'nın beşinci futbol seviyesi olan Championnat de France Amateur 2'de oynayan kulübün yedek takımına terfi etti. Sezonun geri kalanında A takımın bir parçası olarak beş yedek oyuncu olarak daha sahaya çıktı. Giroud, 2006-07 sezonu için kalıcı olarak A takıma terfi ettirildi. 

Istres'e Kiralık Oynamak için süre bulmak amacıyla, Giroud 2007-08 sezonunu Fransa'nın üçüncü futbol seviyesi olan Championnat National'da Istres'de kiralık olarak geçirdi. Teknik direktör Frédéric Arpinon'un yönetiminde bir forvet olarak gelişimine devam etti ve kulüple ikinci maçında Laval'a karşı 2-1 kazanılan maçta ilk golünü attı. İki hafta sonra, Vannes ve Créteil'e karşı oynanan maçlarda üst üste goller attı.

Başarılı bir kiralık dönemin ardından, Giroud Ligue 1'de oynayan Grenoble'ye dönerek önemli bir süre almayı umuyordu. Ancak, Giroud kiralıktayken göreve gelen kulüp teknik direktörü Mehmed Baždarević, oyuncuyu ihtiyaç fazlası olarak gördü ve transfer listesine koydu.

Tours Giroud 2010 yılında Tours formasıyla oynuyor 28 Mayıs 2008'de, Giroud'un Ligue 2 kulübü Tours ile üç yıllık bir anlaşma sağladığı bildirildi. Forvet, Giroud'un eski kulübü Grenoble'nin CEO'su olarak görev yapmış olan sportif direktör Max Marty tarafından kulübe çekildi. 

26 Ocak 2010'da, sezonu 42 maçta 24 golle tamamladı. Giroud, ligde 21 gol attı ve ligin en golcü oyuncusu seçildi. Sezonun ardından, Profesyonel Futbolcular Ulusal Birliği (UNFP) Ligue 2 Yılın Oyuncusu seçildi. Ayrıca ligin Yılın Takımı'na seçildi.

Montpellier Giroud, Montpellier'e resmi olarak 1 Temmuz 2010'da katıldı. Aynı anda kulüp ve Avrupa debutunu 29 Temmuz'da UEFA Avrupa Ligi üçüncü eleme turunun ilk ayağında Macar kulübü Győri ETO'ya karşı yaptı. Maçta, Giroud ilk yarıda kulüp için ilk golünü attı. Montpellier, Giroud'un golü sayesinde maçı kazandı, ancak ikinci maçta penaltılarla elenerek toplamda mağlup oldu. 

Sezonu kulübün en golcü oyuncusu olarak tamamladıktan sonra, 31 Mayıs 2011'de Giroud, Montpellier ile 2014 yılına kadar bir sözleşme uzattı. Ocak 2012'de, Paris Saint-Germain'den Kevin Gameiro'ya karşı Giroud'un formda performansı onu Ligue 1 Yılın Oyuncusu ödülüne aday gösterdi. 

Arsenal Haziran 2012'de, Giroud 9,6 milyon £ karşılığında Arsenal'e transfer oldu. İlk sezonunda 17 gol ve 11 asistle takımına önemli katkılarda bulundu. Sonraki sezonlarda, Arsenal'in kupa özlemini bitirmesinde önemli rol oynayarak 2013-14, 2014-15 ve 2016-17 FA Cup zaferlerine katkı sağladı. Özellikle Crystal Palace'a attığı "akrep vuruşu" golüyle 2017 FIFA Puskás Ödülü'nü kazandı.

Chelsea Giroud, Ocak 2018'de Chelsea'ye transfer oldu ve burada FA Cup ve 2018-19 sezonunda UEFA Avrupa Ligi zaferlerinde önemli rol oynadı. Tek bir Avrupa sezonunda bir Fransız oyuncu tarafından en fazla gol atan rekorunu kırdı. Sınırlı süre almasına rağmen, Şampiyonlar Ligi'nde önemli goller atarak Chelsea'nin eleme aşamasına yükselmesini sağladı.

AC Milan 17 Temmuz 2021'de, Giroud AC Milan'a transfer oldu ve iki yıllık sözleşme imzaladı. Inter'e karşı Derby della Madonnina'da iki gol atarak hemen etkisini gösterdi ve Milan'ın 2021-22 Serie A şampiyonluğunda önemli bir rol oynadı.

Milli Takım Giroud, Fransa milli takımının önemli bir oyuncusu olarak 2018 FIFA Dünya Kupası zaferine katkıda bulundu. Uluslararası turnuvalarda tecrübesi ve gol atma yetenekleriyle dikkat çekmeye devam ediyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2144027/olivier-giroud-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.