UEFA'nın kararı ne olacak, Merih Demiral ceza alacak mı?

Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Mücadelede 2 gol imza atan Merih Demiral'ın yaptığı "Bozkurt" sevincinin ardından UEFA yıldız futbolcu için soruşturma açtı. En çok merak edilen de Milli futbolcunun ne kadar ceza alacak ? Futbolseverler ise geçmişi araştırıyor. İşte detaylar...
Onur Çetinkaya
|
04 Temmuz 2024, Perşembe - 15:09
UEFA'nın kararı ne olacak, Merih Demiral ceza alacak mı?

EURO 2024 son 16 turu maçında Avusturya'yı 2-1 mağlup eden A Milli Takım'ın gollerini atan Merih Demiral golden sonra bozkurt işaret yaptı.

UEFA Milli futbolcu hakkında soruşturma başlattığını açıkladı. 

Demiral hakkında soruşturma başlatmasına Ankara'dan tepkiler gecikmedi. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı soruşturmayla ilgili, "Kabul edilemez" vurgusu yaptı. 

En çok merak edilen de Milli futbolcunun ne kadar ceza alacağı.

UEFA'nın geçmişin benzer olaylar söz konusu.

Xhaka ve Shaqiri örneği

İsviçre forması giyen Arnavut asıllı futbolcular Granit Xhaka ve Xherdan Shaqiri, 2018 Dünya Kupası'nda Sırbistan'a karşı kaydettikleri golün ardından Arnavutluk sembolü olan çift başlı kartal işareti yapmışlardı. Yıldız oyuncular o dönem UEFA tarafından 20.000 euro para cezasına çarptırıldı. 

Bir benzer olayda Türkiye'de yaşandı.

Geçtiğimiz sezon Süper Lİg ekibi Antalyaspor'un İsrailli oyuncu Sagiv Jehezkel, kaydettiği golün ardından ülkesinin Gazze'de yaptığı soykırımı destekleye bir sevinç yapmıştı.


Antalyaspor tarafından  sözleşmesi feshedilen futbolcuya UEFA tarafından herhangi bir ceza verilmedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2146114/uefanin-karari-ne-olacak-merih-demiral-ceza-alacak-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.