Erdoğan, Şi ile bir araya geldi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan’ın başkenti Astana’da, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya geldi.
AA
|
04 Temmuz 2024, Perşembe - 15:42
Erdoğan, Şi ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü'nün 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi için bulunduğu Kazakistan'ın başkenti Astana'da, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya geldi.

BASINA KAPALI GÖRÜŞME

Zirvenin yapıldığı Bağımsızlık Sarayı'nda gerçekleşen görüşme, basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Bu önemli buluşmada iki lider, çeşitli konuları ele aldı.

BAKANLAR DA GÖRÜŞMEDE YER ALDI

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek eşlik etti. Bu heyet, Türkiye ve Çin arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek adına önemli konuların masaya yatırılmasına katkı sağladı.

GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Başkanı Şi Cinping’in görüşmesinde ikili ilişkiler, İsrail'in Filistin'e saldırıları, Ukrayna-Rusya savaşı, küresel ve bölgesel gelişmeler değerlendirildi.

ERDOĞAN'DAN ÇİN İLE İŞBİRLİĞİ MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile yaptığı görüşmede, Türkiye ile Çin arasındaki ilişkilerin her alanda geliştirilmesi için atılan adımların artarak devam etmesinin hedeflendiğini belirtti. Erdoğan, bu adımların her iki ülkeye de kazandıracağını ifade etti.

BÖLGESEL VE KÜRESEL TEHDİTLER

Erdoğan, Ukrayna-Rusya Savaşı ile İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının bölgesel ve küresel düzeyde yayılma tehlikesine dikkat çekti. Bu durumun son derece önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, uluslararası toplumun bu tehditlere karşı etkin tedbirler alması gerektiğini söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2146120/erdogan-si-ile-bir-araya-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.