Einstein'ın mektubu açık arttırmaya çıkacak

Albert Einstein'ın eski ABD Başkanı Franklin Roosevelt'e Nazilerin nükleer faaliyetleri konusunda yazdığı uyarı mektubu, eylül ayında Christie's tarafından düzenlenecek bir açık arttırmada satışa çıkarılacak.
Kaynak: AA
|
27 Haziran 2024, Perşembe - 00:19
Einstein'ın mektubu açık arttırmaya çıkacak

Bilim insanı Albert Einstein'ın, eski ABD Başkanı Franklin Roosevelt'i, Nazilerin nükleer araştırma kapasitesi hakkında uyardığı mektup, eylül ayında düzenlenecek bir açık arttırmada satışa çıkarılacak. The Guardian gazetesinin haberine göre, Christie's adlı açık arttırma şirketi tarafından düzenlenecek olan açık arttırmada, bu tarihi belgenin yaklaşık 4 milyon dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor.

Einstein'ın 2 Ağustos 1939 tarihli mektubunda, dönemin Alman hükümetinin nükleer araştırmaları desteklediğini ve uranyumun "çok güçlü bombalar" üretmek için kullanılabileceği potansiyele sahip olduğunu vurguladığı belirtiliyor. Mektupta ayrıca, ABD'nin benzer araştırmalara yatırım yapması gerektiği tavsiyesinde bulunulduğu ifade ediliyor.

Mektubun daha önce Microsoft şirketinin eş kurucusu Paul Allen tarafından 2002 yılında 2,1 milyon dolara satın alındığı ve şu anda uzun nüshasının Roosevelt Kütüphanesi'nde bulunduğu belirtiliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2144843/einsteinin-mektubu-acik-arttirmaya-cikacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.