James Anderson kimdir?

Türk Basketbol Süper Ligi'nin Manisa BB takımında oynayan Amerikalı profesyonel basketbol oyuncusu James Anderson kimdir?
Barış Yılmaz
|
29 Haziran 2024, Cumartesi - 12:55
James Anderson kimdir?

James Lee Anderson, 25 Mart 1989 doğumlu Türk Basketbol Süper Ligi takımlarından Manisa BB'de oynayan Amerikalı profesyonel bir basketbolcudur. 

Lise Kariyeri

Anderson, Junction City High School'da basketbol oynamıştır. 2006-07 sezonunda senior olarak, Arkansas 2A sınıfı eyalet şampiyonluğunu kazanan takımının lideri olmuş ve final maçında 43 sayı atmıştır. Anderson, Arkansas Gatorade Yılın Oyuncusu seçilmiş ve McDonald's ile Parade All-American takımlarına seçilmiştir.

Kolej Kariyeri

Anderson, Oklahoma State Üniversitesi'ni seçmiş ve kariyerine hızlı bir başlangıç yapmıştır. İlk kolej maçında Prairie View karşısında 29 sayı atmıştır. Anderson, kolej kariyerinin ilk yılında 13.3 sayı ortalamasıyla oynayarak onurlandırılmış Big 12 seçimine ve Big 12 Yılın Çaylak takımına seçilmiştir.

Sophomore yılında Anderson, skor ortalamasını 18.2 sayıya yükseltmiş ve kariyerinde 1,000 sayı barajını sadece ikinci yılında geçmiştir. Akademik All-Big 12 ve ikinci takım Konferans seçimi olarak ödüllendirilmiştir.

Junior yılında Anderson, Big 12 Konferansı'nda en iyi performansı sergileyen oyuncu olmuştur. Konferans maçlarında 24 sayının üzerinde bir ortalamayla skor lideri olmuş ve Cowboys'u 9-7'lik bir lig rekoruna taşımıştır. Big 12 normal sezonunun sonunda James Anderson, Big 12 Yılın Oyuncusu seçilmiştir. The Sporting News, Anderson'ı ilk takım All-American olarak seçmiştir.

Profesyonel Kariyeri

Anderson, 2010 NBA Draftı'nda San Antonio Spurs tarafından 20. sıradan seçilmiştir. Profesyonel kariyerine Spurs için başlamış ve kısa süre sonra sağ ayağının beşinci metatars kemiğinde stres kırığı nedeniyle sezonun erken döneminde oynaması durdurulmuştur.

Sonrasında Anderson, NBA Gelişim Ligi takımlarından Austin Toros'a atandı, burada iki maç oynadıktan sonra Spurs tarafından tekrar çağrıldı. Ancak, birkaç gün sonra tekrar Toros'a gönderildi ve burada beş maç daha oynadıktan sonra 23 Şubat'ta Spurs tarafından tekrar çağrıldı.

Anderson, Spurs tarafından serbest bırakıldıktan sonra farklı takımlarda deneyim kazanmış ve farklı liglerde oynamıştır. Litvanya'daki Žalgiris Kaunas ile bir yıllık anlaşma yapmış, Sacramento Kings ve Türk kulüpleri Darüşşafaka, Anadolu Efes ve Manisa BB gibi takımlarda oynamıştır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145306/james-anderson-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.