Dolar 2024 zirvesini gördü

Dolar, Bloomberg Dolar Spot Endeksi tarafından Kasım ayından bu yana görülen en yüksek seviyesine çıkarak güçlendi. ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimine dair belirsizlikler devam ederken, diğer merkez bankalarının parasal genişleme adımlarıyla karşılanan doların gücü sürüyor.
Afife Kaya
|
26 Haziran 2024, Çarşamba - 19:25
Dolar 2024 zirvesini gördü

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesini gördü, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimine ilişkin belirsizlik devam ederken.

Çarşamba günü yayımlanan verilere göre, Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0,4 artışla 1.271,36'ya yükselerek yılın yeni zirvesine işaret etti. Analistler, Fed'in diğer merkez bankalarına göre borçlanma maliyetlerini yüksek tutmasının doları desteklemeye devam edeceğini belirtirken, uzmanlar uzun vadeli destek beklentilerinin azalabileceği uyarısında bulundu.

Avrupa Merkez Bankası ve Kanada Bankası'nın Haziran başında başlattığı parasal genişleme adımlarına rağmen, Fed faiz oranlarını yüksek seviyelerde tutma kararlılığını sürdürüyor.

Diğer yandan, Japon yeninin 1986'dan bu yana en zayıf seviyesine gerilemesi, Japon yetkililerin faiz oranlarını düşük tutma politikasının yeni bir müdahale riskini beraberinde getiriyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2144858/dolar-2024-zirvesini-gordu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.