Sınırda insan kaçakçılığı yapan general gözaltına alındı

Suriye sınırında insan kaçakçılığı yaptığı belirlenen B.Ç. isimli generalin Ankara'da gözaltına alındıktan sonra Şanlıurfa'ya gönderildiği öğrenildi.
Ankara Masası
|
26 Haziran 2024, Çarşamba - 20:33
Sınırda insan kaçakçılığı yapan general gözaltına alındı

Geçtiğimiz aylarda Şanlıurfa'da yapılan bir operasyonda, emir astsubayı ile uzman çavuş Suriye'de görev yapan B.Ç. isimli generalin makam aracıyla sınırdan insan kaçakçılığı yaptığı ortaya çıkan B.Ç. gözaltına alındı.

HalkTV'de yer alan habere göre, Ankara'da gözaltına alınan B.Ç. Şanlıurfa'ya götürüldü.

MSB doğrulamıştı

İddiaların gündeme düşmesinin ardından Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk şu açıklamayı yapmıştı:

"Suriye’de görevli bir Tugay Komutanının makam aracıyla Emir Astsubayı ve koruma personeli tarafından eylemin gerçekleştirildiği hususu tarafımızdan tespit edilmiş ve savcılığa bildirilmiştir. Olay hakkında adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Hazırlık soruşturması adli makamlar tarafından gizli olarak yürütülmektedir. Olaya karışan kişiler tutuklanmışlardır. Sözleşmeli personelin sözleşmeleri fesih edilmiş, diğer personel yüksek disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Birlik komutanı Tuğgeneral emekliliğe sevk edilmiştir. Söz konusu olayda sınır geçiş kapısından sorumlu birlik komutanının görev yeri değiştirilmiştir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2144867/sinirda-insan-kacakciligi-yapan-general-gozaltina-alindi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.