Pancar çiftçisine 709 milyon lira çapa avans ödemesi yapıldı

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ, pancar ekimi yapan üreticilere destek amacıyla bugün 709 milyon lira tutarında çapa avansı ödediğini duyurdu.
Afife Kaya
|
27 Haziran 2024, Perşembe - 21:23
Pancar çiftçisine 709 milyon lira çapa avans ödemesi yapıldı

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ (TŞF), pancar ekimi yapan üreticilere yönelik 709 milyon lira tutarında çapa avansı ödemesini tamamladı. Şirketin bugün yaptığı açıklamada, çapa avanslarının ilgili üreticilerin banka hesaplarına aktarıldığı bildirildi.

Pancar ekimi sezonunun başlamasıyla birlikte tarım sektörüne destek vermek amacıyla gerçekleştirilen bu ödemenin, üreticilere maddi rahatlık sağlaması bekleniyor. Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'nin sosyal medya hesapları üzerinden yapılan duyuruda, "Üreticilerimize bereketli olsun. Destek bizden, üretmek sizden." ifadelerine yer verildi.

Türkiye genelinde pancar üretimi, tarımsal ekonomiye önemli katkılar sağlayan bir sektör olarak öne çıkıyor. Özellikle çiftçilerin maliyetlerini karşılamaları ve verimli bir üretim dönemi geçirmeleri açısından çapa avansları, sektörde büyük bir öneme sahip.

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'nin bu destekleriyle birlikte, tarımsal üretimin artması ve çiftçilerin daha sağlıklı koşullarda üretim yapabilmesi hedefleniyor. Şirket, gelecek dönemlerde de tarım sektörüne yönelik benzeri desteklerin sürdürüleceğini belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145077/pancar-ciftcisine-709-milyon-lira-capa-avans-odemesi-yapildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.