Türkiye gri listeden çıktı

Mali Eylem Görev Gücü, Türkiye'nin gri listeden çıktığını açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kısa süre önce sosyal medya hesabından 'Başardık' paylaşımı yapmıştı.
Onur Çetinkaya
|
28 Haziran 2024, Cuma - 12:05
Türkiye gri listeden çıktı

Türkiye'nin ekonomiye dair olumlu büyümesi devam ediyor.

Uygulanan programla enflasyon azaltma eğilimine girerken Türkiye'nin gri listeden çıkması ise gündemdeydi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Türkiye'nin gri listeden çıkabileceği Mali Eylem Görev Gücü (FATF) toplantısına katılmak üzere Singapur'a gitmişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Singapur'a  giderek yatırımcılarla görüş ve resmi temaslarda bulundu.

Toplantıda bir dizi görüşmeler gerçekleştiren Şimşek, dönüşte sosyal medya hesabından 'Başardık' paylaşımını yaptı.

Türkiye gri listeden çıktı

Mali Eylem Görev Gücü (Financial Action Task Force-FATF)   2021 yılında gri listeye alınan Türkiye'nin 28 Haziran 2024 itibariyle gri listeden çıkarıldığını duyurdu.

Dünya ekonomilerinin mali suçlarla mücadeleye uyumunu tespit eden FATF, kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede geride kaldığı için Türkiye'yi 2021 yılında gri listeye almıştı.

Gri listeden çıkartılma kararı Türkiye'nin uluslararası mali itibarını güçlendireceği gibi yabancı yatırımların artmasını da sağlayacak.

Uluslararası yatırım fonlarının büyük bir kısmı yasal düzenlemeler nedeniyle gri listedeki ülkelere yatırım yapamıyordu Türkiye'nin listeden çıkışıyla birlikte bu fonların Türkiye'ye yatırım yapabilmeleri mümkün olacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145145/turkiye-gri-listeden-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.