Samet Akaydın kimdir?

Fenerbahçe ve Türkiye milli takımında stoper olarak oynayan Türk profesyonel futbolcu Samet Akaydın kimdir?
Barış Yılmaz
|
28 Haziran 2024, Cuma - 13:29
Samet Akaydın kimdir?

Samet Akaydin, 13 Mart 1994 doğumlu Türk profesyonel futbolcudur. Fenerbahçe ve Türkiye milli takımında stoper olarak görev yapmaktadır.

Kulüp Kariyeri

Gençlik Kariyeri ve İlk Yıllar: Samet Akaydin, futbol kariyerine Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Trabzon İdmanocağı, Trabzonspor ve Boluspor gibi kulüplerde başladı. Profesyonel kariyerine ise memleketinin kulübü Arsinspor'da adım attı. İstanbul merkezli Sancaktepe'de dört sezon, Şanlıurfaspor'da bir sezon ve Ankara Keçiörengücü'nde 1,5 sezon forma giydi.

Adana Demirspor: Samet Akaydin, Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor'a transfer oldu ve burada başarılı sezonlar geçirerek milli takıma seçildi.

Fenerbahçe: 4 Aralık 2023 tarihinde, Samet Akaydin Fenerbahçe ile 3,5 yıllık sözleşme imzaladı. Fenerbahçe formasıyla Süper Lig'deki ilk maçına 15 Ocak 2023 tarihinde Gaziantep FK'ya karşı deplasmanda oynanan ve 2-1 kazanılan maçta çıktı.

Panathinaikos (Kiralık): 14 Ocak 2024 tarihinde, Samet Akaydin Yunanistan'ın Panathinaikos takımına sezon sonuna kadar kiralandı.

Milli Takım Kariyeri

Samet Akaydin, Türkiye milli takımıyla ilk maçına 19 Kasım 2022 tarihinde Çek Cumhuriyeti'ne karşı oynanan ve 2-1 kazanılan dostluk maçında çıktı.

Samet Akaydin'in kariyeri, hem kulüp hem de milli takım düzeyinde göstermiş olduğu performanslarla dikkat çekmektedir. Fenerbahçe ve Türkiye milli takımında sergilediği başarılı oyunuyla adından söz ettirmeye devam etmektedir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145172/samet-akaydin-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.