Hviça Kvaratshelia kimdir?

Serie A kulübü Napoli ve Gürcistan milli takımında oynayan Gürcü profesyonel futbolcu Hviça Kvaratshelia kimdir?
Barış Yılmaz
|
28 Haziran 2024, Cuma - 14:11
Hviça Kvaratshelia kimdir?

Khvicha Kvaratskhelia, 12 Şubat 2001 doğumlu Gürcü profesyonel bir futbolcudur. Şu anda Serie A takımlarından Napoli'de kanat oyuncusu olarak forma giymektedir ve Gürcistan milli takımının da vazgeçilmez oyuncularından biridir.

Kulüp Kariyeri

Erken Kariyer: Khvicha Kvaratskhelia, futbol kariyerine Dinamo Tbilisi'nin genç takımında başladı ve 2017 yılında Kolkheti-1913 Poti karşısında yaptığı 62. dakika oyuna dahil olarak profesyonel kariyerine adım attı. Dinamo Tbilisi forması altında toplamda beş maçta görev aldı ve ilk golünü 19 Kasım 2017'de Shukura Kobuleti deplasmanında attı.

Lokomotiv Moskova ve Rubin Kazan Dönemi: Gürcistan U17 ve U19 milli takımlarında gösterdiği performanslarla dikkat çeken Kvaratskhelia, 2019 yılında Rusya Premier Lig ekibi Lokomotiv Moskova'ya kiralık olarak transfer oldu. Burada sergilediği performansla Rubin Kazan'ın dikkatini çekti ve Temmuz 2019'da Rubin Kazan'a beş yıllık bir sözleşme imzaladı. Rubin Kazan formasıyla Lokomotiv Moskova'ya karşı çıktığı maçta gol atarak dikkatleri üzerine çekti ve Rubin Kazan taraftarları tarafından maçın en iyi oyuncusu seçildi.

Napoli'ye Transfer ve Başarılar: Khvicha Kvaratskhelia, 2022 yazında Dinamo Batumi'den Napoli'ye transfer oldu. Napoli formasıyla Serie A'daki ilk sezonunda takımını UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finale taşıyan ve 33 yıl aradan sonra Serie A şampiyonluğunu kazanan oyuncular arasında yer aldı. Ayrıca ligde asist krallığında zirvede yer alarak Serie A En Değerli Oyuncu ve Şampiyonlar Ligi Genç Oyuncu ödüllerini kazandı.

Milli Takım Kariyeri

Khvicha Kvaratskhelia, 2019 yılında Gürcistan milli takımıyla ilk maçına çıktı ve Euro 2020 elemelerinde Gibraltar'a karşı forma giydi. Milli takımdaki performansıyla 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası'na katılma başarısı gösteren Gürcistan'a büyük katkı sağladı. Turnuvada Portekiz'i 2-0 mağlup ettikleri maçta gol atan Kvaratskhelia, takımının gruplardan çıkmasında önemli rol oynadı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145176/hvica-kvaratshelia-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.