Kayseri’deki çocuk istismarı ve olaylara yayın yasağı

Kayseri'de Suriyeli bir kişinin yine Suriye uyruklu küçük yaştaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiası ve sonrasında kentte olaylar yaşandı. Kayseri 2. Sulh Ceza Hakimliği, olaylara ilişkin yayın yasağı kararı aldı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı da, iddia sonrası olaylarla ilgili soruşturma açtı.
Ersin Küçükbarak
|
01 Temmuz 2024, Pazartesi - 14:04
Kayseri’deki çocuk istismarı ve olaylara yayın yasağı


Suriyeli bir kişinin 7 yaşındaki Suriye uyruklu bir çocuğu istismar ettiği iddiası şehri ayağa kaldırdı.

Yaşanan olaylar Valinin ve güvenlik güçlerinin devreye girmesiyle daha da büyümeden önlendi.

Basın ve sosyal medyada olayların gündem olmasının ardından Kayseri 2. Sulh Ceza Hakimliği'nden  yayın yasağı kararı geldi.

Yapılan açıklamaya göre, mağdur ve ailenin sağlığını korumak, hadise sonrası artan toplumsal olayların önüne geçebilmek amacıyla, yaşanan toplumsal olayları ve mağdur çocuğun görüntülerini de kapsar nitelikte, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzer yayınların yapılmasının soruşturma evresi tamamlanana kadar yasaklanmasını kararlaştırıldı.

Soruşturma dosyası hakkında kısıtlama kararı da verildi.

Kayseri Valiliği, Melikgazi ilçesinin Danişmentgazi mahallesindeki olayla ilgili olarak Suriye uyruklu bir kişinin gözaltına alındığını duyururken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı  çocuğun  koruma altına alındığını duyurdu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145544/kayserideki-cocuk-istismari-ve-olaylara-yayin-yasagi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.