Sinan Ateş Davasında neler oldu?

Ankara'da öldürülen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş suikastına ilişkin dava bugün başlarken mahkeme heyeti MHP'nin davaya katılma talebini reddetti. Tetikçi Eray Özyağcı ifadesini değiştirerek savcılara şok suçlamalarda bulundu. Sincan'daki duruşmayı siyasi parti liderleri de yerinde takip ediyor.
Ersin Küçükbarak
|
01 Temmuz 2024, Pazartesi - 13:25
Sinan Ateş Davasında neler oldu?

30 Aralık 2022 günü Ankara Çukurambar'da Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in suikast sonucu öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine başlandı.

Sincan Cezaevi’ndeki ilk duruşmaya siyasi liderler ve parti temsilcileri katıldı.

Duruşmayı izleyenler şöyle:

Sinan Ateş'in annesi ve kız kardeşi de duruşma salonuna geldi.

Ümit Özdağ: “Ayşe Ateş, görevi ve yetkisi olmayan Cumhurbaşkanından yardım istemek zorunda kalmıştır”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cinayet sonrası yaşananların hukuk devletinin nasıl tasfiye edildiğinin açık kanıtı olduğunu öne sürerek Ayşe Ateş’in davayla ilgili hiçbir görevi ve yetkisi bulunmayan Cumhurbaşkanından yardım istemek zorunda kalmasının olayın vehametini gösterdiğini söyledi.

Mahkeme sürecinin yasalara uygun yürümesi ve gerçek suçluların adalete teslim edilmesi beklentisini dile getiren Özdağ, bu olmaz ise kamu vicdanında çok derin bir yara açılacağının altını çizdi.

Ayşe Ateş’ten “iddianamedeki boşluklar doldurulsun” çıkışı

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ise duruşma öncesi, eksik deliller olduğunu dile getirdi. Bazı ifadelerin dosyaya eklenmediğine işaret eden Ateş, iddianamedeki boşlukların doldurulmasının önemine dikkati çekti.

Ayşe Ateş çelik yelek mi taktı?

Ayşe Ateş’in duruşmaya güvenlik gerekçesiyle çelik yelekle geldiği de iddia edildi.

Ayşe Ateş, Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu ile yan yana

Ateş, duruşmada CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eski CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu ile yan yana oturdu.

MHP’nin davaya katılım talebine red

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adına avukatlar İbrahim Ethem Yiğit ve Çağrı Can Pak, davaya katılma talebini sanıklar kabul ederken savcılık makamı MHP'nin 'suçtan zarar görmediği' gerekçesiyle talebin reddedilmesini istedi. Mahkeme Başkanı da MHP’nin Sinan Ateş davasına katılım istemini reddetti.

Özgür Özel: “Ayşe Hanım adalet tecelli etmiştir diyene kadar yanı başındayız”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de duruşma sırasında, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, adalet tecelli edene, suikast üzerindeki sis perdesi aralanana kadar bu davanın takipçisi olacaklarını söyledi.

Özel, “Yanı başında olacağız demiştik, Ayşe Hanım adalet tecelli etmiştir diyene kadar yanı başındayız...” dedi.

İfade değiştiren tetikçiden savcılara şok suçlama

Duruşmada ilk savunmayı yapan tetikçi Eray Özyağcı, savcılık ve Emniyet’te verdiği ifadeyi değiştirdi. Özyağcı,  emri Doğukan Çep’ten aldığını iddia etti.

Ayrıca Özyağcı, savcılara şok suçlamalar yöneltti.

Savcı Durmuş Ali Kaya’nın ifadesini aldığı sırada kendisine “Bu davanın siyasi olduğunu düşünüyoruz. Devlet Bey’den emir aldıysan söyle” dediğini öne süren tetikçi Eray Özyağcı, Savcı Durdu Özer’in de “MHP’li iki ismi ver yeter. Biz seni koruruz” dediği iddiasında bulundu.

Azmettiricilikle suçlanan Doğuan Çep, öldürme değil ayaklarından vurma emri verdiğini öne sürdü.

Tetikçi Eray Özyağcı da, Sinan Ateş’in ayaklarına ateş ettiğini iddia etti. Özyağcı, “Doğukan Abi’yi aradım, ben ayaklarından vurdum ama ‘Reisi vurduk’ diye arkadan ses geldiğini söyledim. 'Bu işin içinde iş olmasın' dedim” şeklinde savuma yaptı.

Özgür Özel: “Kanlar temizlendi ama cenaze ortada duruyor”

Özgür Özel duruşma ara verdiğinde, "Yarım, güdük bir iddianame ile karşı karşıyayız" diyerek iddianamenin eksik olduğunu vurguladı.

Kendilerine verilen emri yerine getiren bir tetikçi ve bir azmettirici gördüklerini belirten Özel şöyle dedi:


Özel, davayı CHP’den en az iki genel başkan yardımcısı ve hukukçu milletvekilleriyle başından sonuna kadar takip edeceklerini ifade etti.

Ayşe Ateş: “Kime, nereye kadar uzanıyorsa uzanması tek temennimizdir”

Ayşe Ateş ise, topyekûn bir kumpas tiyatrosu sergilendiğini belirterek, “Anlaşılan o ki bu siyasi cinayetin kökleri düşündüğümüzden daha derinde” dedi.

Soruşturmanın bir an önce derinleştirilip tamamlanması gerektiğini dile getiren Ateş, “Bu siyasi cinayetin kime, nereye kadar uzanıyorsa uzanması tek temennimizdir” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu’ndan “Bay Kemal nerede?” diye bağıran azmettiriciye yanıt: “Buradayım!”

Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi Doğukan Çep’in mahkeme salonunda "Bay Kemal nerede" diye bağırması üzerine  sosyal medyadan paylaşım yapan Kemal Kılıçdaroğlu "Buradayım! Mahkeme salonunda katillerin ve arkanızdaki ağababalarınızın gözünün içine bakıyorum!" ifadelerine yer verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145541/sinan-ates-davasinda-neler-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.