Jordan James kimdir?

EFL League One kulübü Birmingham City ve Galler milli takımında oynayan profesyonel futbolcu Jordan James kimdir?
Suat Mutlu
|
01 Temmuz 2024, Pazartesi - 17:29
Jordan James kimdir?

Jordan Anthony James, 2 Temmuz 2004 doğumlu olup, EFL League One kulübü Birmingham City'de ve Galler milli takımında orta saha oyuncusu olarak görev yapan profesyonel bir futbolcudur.

Kulüp Kariyeri Gençlik ve İlk Yıllar Jordan James, Hereford'da doğdu ve Whitecross Hereford Lisesi'nde eğitim aldı. Babası Tony James, Burton Albion, Newport County ve Hereford United için savunma oyuncusu olarak oynadı. Jordan, Birmingham City'ye pre-Akademi düzeyinde katıldı ve Temmuz 2020'de iki yıllık bir burs aldı. 

Birmingham City James, Birmingham City'nin 18 yaş altı takımının Kuzey Bölümü'nde ikinci olarak bitirdiği takımın bir üyesiydi. Charlton Athletic'in 18 yaş altı takımına karşı yarı finalde geriden gelerek öne geçtiler ancak son dakikada yedikleri golle mağlup oldular. 18 yaş altı takımında oynarken, 2021-22 Premier League 2 sezonunda Birmingham'ın 23 yaş altı takımı için de birkaç maça başladı. Zaman zaman A takımla antrenman yaptı ve 2 Kasım'da Bristol City'ye karşı oynanan EFL Championship maçında maç kadrosunda yer aldı. 

Ryan Woods ve Gary Gardner'ın cezalı olması nedeniyle, James 27 Kasım'da Blackpool'a karşı ilk kez ilk 11'de başladı ve Ivan Šunjić ile orta sahada partnerlik yaptı. Maçın tamamında oynadı, Kristian Pedersen'in ortasını Lukas Jutkiewicz'e asist yaptı ve Birmingham Mail tarafından maçın adamı seçildi. Aynı gün, James ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı.

Uluslararası Kariyer Galler ve İngiltere Milli Takımları James, hem doğduğu yer olan İngiltere'yi hem de babasının memleketi olan Galler'i temsil etme hakkına sahipti. 2018-19 sezonunda Galler U15 milli takımı için ilk maçına çıktı. 2019-20 sezonunda Galler U16 takımında oynadı, 2020-21 sezonunda U17 antrenman kamplarına katıldı ve Eylül 2021'de İngiltere'ye karşı U18 milli takımıyla ilk maçına çıktı.


Eylül 2022'de Galler U21 milli takımının Avusturya'ya karşı oynayacağı dostluk maçı için 26 kişilik ilk kadroya dahil edildi. Ancak, Joe Allen'ın sakatlığı nedeniyle, James UEFA Uluslar Ligi'nde Belçika ve Polonya'ya karşı oynayacak olan Galler A milli takımı kadrosuna dahil edildi. Maçlarda forma giymedi.

Galler A Milli Takım 25 Mart 2023'te, 18 yaşında olan James, Hırvatistan'a karşı oynanan Euro 2024 eleme maçında uzatma dakikalarında Galler A milli takımıyla ilk maçına çıktı. Bir dakika sonra, ilk kez milli olan Nathan Broadhead skoru eşitledi. 7 Eylül 2023'te Güney Kore ile oynanan ve golsüz sona eren dostluk maçında Galler için ilk kez ilk 11'de sahaya çıktı. Joe Morrell'in cezalı olması nedeniyle, dört gün sonra Letonya'ya karşı oynanan Euro 2024 eleme maçında ilk kez rekabetçi bir maçta ilk 11'de yer aldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145574/jordan-james-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.