Naser Aliji kimdir?

Liga I kulübü Voluntari ve Arnavutluk milli takımı için oynayan profesyonel bir futbolcu Naser Aliji kimdir?
Barış Yılmaz
|
04 Temmuz 2024, Perşembe - 14:17
Naser Aliji kimdir?

Naser Ismail Aliji, 27 Aralık 1993 doğumlu, Liga I kulübü Voluntari ve Arnavutluk milli takımı için sol bek olarak forma giyen Makedonya doğumlu profesyonel bir futbolcudur. Genç yaş kategorilerinde İsviçre adına mücadele etmiş ve 2015 yılında Arnavutluk milli takımında ilk kez sahaya çıkmıştır.

Kulüp Kariyeri

Erken Kariyer Aliji, Kumanovo'da doğmuş ve Arnavut kökenlidir. Dört yaşına kadar burada yaşayan Aliji'nin annesi, uzun yıllardır İsviçre'de çalışan babalarına katılmak üzere Baden, İsviçre'ye taşındı. Aliji, futbola 4 yaşında FC Baden altyapısında başladı. 9 yaşında FC Aarau'ya geçiş yaptıktan sonra 2008 yılında FC Basel'e katıldı. Basel'in U-18 ve U21 takımlarında oynayan Aliji, genç oyuncu ödülleri de dahil olmak üzere çeşitli bireysel ödüller kazandı.

Basel Aliji, 20 Haziran 2013 tarihinde FC Basel ile ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı ve ilk takıma katıldı. İlk takım debutunu 17 Ağustos'ta İsviçre Kupası ilk tur maçında BSC Old Boys karşısında yaptı. 2013-14 sezonunda Basel ile lig şampiyonluğu yaşadı ve Swiss Cup finaline çıktı. Aliji, Basel ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına yükseldi ve ardından UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kadar ilerlediler.

2014-15 sezonu da Aliji için başarılı geçti. İlk golünü 19 Temmuz 2014'te Aarau'ya karşı deplasmanda attı. 2015'in başlarında Vaduz'a kiralık olarak gönderildi ve Vaduz ile Liechtenstein Kupası'nı kazandı.

1. FC Kaiserslautern 1 Temmuz 2016'da Aliji, 2. Bundesliga takımı 1. FC Kaiserslautern'e serbest transferle katıldı. Ancak burada uzun süre forma şansı bulamadı ve 2017 yazında FCK ile sözleşmesi karşılığında bir tazminat ödeyerek feshedildi.

Sonraki Yıllar Futbol kariyerindeki bu dönemde Aliji, İtalyan kulübü Virtus Entella, Romanya'nın Dinamo Bükreş ve Macaristan'ın Budapest Honvéd takımlarında da forma giydi. 2022 yazında Voluntari'ye katıldı ve burada kariyerine devam etmektedir.

Uluslararası Kariyer

Aliji, genç yaş kategorilerinde Makedonya ve İsviçre formaları giymesine rağmen Arnavutluk milli takımını seçme hakkını kullanarak 2015 yılında milli formayı giymiştir. İlk milli takım çağrısını 2015 yılında UEFA Euro 2016 elemelerinde almış ve Arnavutluk'un Fransa'ya karşı oynadığı hazırlık maçında milli formayı giymiştir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2146105/naser-aliji-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.