Faik Tunay: “Orban göçmen karşıtlığı sayesinde seçimleri kazandı”

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Faik Tunay, iktidar ve yandaşlarının Macaristan seçimleriyle umutlandığına işaret ederek, “Bu acziyetlerinin ve çaresizliklerinin işaretidir” dedi.
Ankara Masası
|
05 Nisan 2022, Salı - 22:06
Faik Tunay: “Orban göçmen karşıtlığı sayesinde seçimleri kazandı”

Faik Tunay, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Yayında Macaristan’daki seçim sonuçları ve iktidarın bundan kendisine pay çıkarıp umutlanmasını eleştiren Tunay şunları söyledi:

“Macaristan'la şartlar tamamen farklı”

“Eğer bir iktidar ve bileşenleri, temsilcileri, medya organları bir başka ülkede olan seçim sonuçlarını alıp, ‘Bak işte orda da bu oldu. Burada da olacak’ diyorsa bu zaten aciziyetlerinin ve çaresizliklerinin işaretidir. Hani başka bir yerle karşılaştırmak yoktu. Hani dış güçler vardı. Burası Türkiye. Macaristan'la şartlar tamamen farklı. Tek benzer yan orada da tek kişi 6 siyasi partiye karşı yarıştı.”

“Orban sadece göçmen karşıtlığıyla kazandı”

“ Ama bir şeyi karıştırmayalım tek gündem göçmen karşıtlığıydı. Çünkü Macaristan'ın konumuyla bizim konumumuz biraz daha farklı. O bölgeye çok daha yakın oldukları için Orban tamamen göçmen karşıtlığı üzerine stratejisini kurguladı. Göçmen karşıtlığının haricinde hiçbir konu, ekonomi dahil konuşulmadı. Ve göçmen karşıtlığı sayesinde seçimleri kazandı. Ama siz Macaristan'daki seçimlere bakıp, ondan umut edip burada da biz aynısını elde ederiz derseniz 2019 yılında yaşadığının sürprizin çok daha büyük bir kısmını yaşarsınız.”

http://ankaramasasi.com/haber/1410956/faik-tunay-orban-gocmen-karsitligi-sayesinde-secimleri-kazandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.