Meral Akşener, İbrahim Halil Oral'ın sözleri nedeniyle özür diledi

İYİ Parti lideri Meral Akşener, İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ilişkin 'Alevi kimliği sünniler için endişe verici' ifadelerini kullanması nedeniyle özür diledi. Akşener " Kılıçdaroğlu başta olmak üzere her bir kardeşimden ayrı ayrı özür diliyorum" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
09 Haziran 2022, Perşembe - 14:43
Meral Akşener, İbrahim Halil Oral'ın sözleri nedeniyle özür diledi

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın sözleri Türkiye'de gündem oldu.

Oral,  CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık sürecine ilişkin Alevi kimliğine vurgu yaparken, bu durum endişe verici olduğunu söyledi.

İbrahim Halil Oral'ın sözlerine ilişkin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de açıklamalarda bulundu.

"Kılıçdaroğlu ve kardeşlerimden özür diliyorum"

Sakarya'da halka seslenen Akşener,  İbrahim Halil Oral'ın sözleri nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu ve Aleviler'den özür dilerken şu sözleri kullandı;

"Şimdi sizle bir başka üzüntümü paylaşacağım. Ankara milletvekilimiz Halil İbrahim Oral bir YouTube kanalında bir konuşma yaptı. Ben başkalarının yaptığını, bizlerin yapmasını kesinlikle tasvip etmiyorum. Alevilik üzerinden yapılan her türlü tarife kim için olursa olsun şiddetle reddediyorum. Ve sayın Kılıçdaroğlu olmak üzere üzülen her bir kardeşimden İYİ Parti Genel Başkanı olarak özür diliyorum.

Bizim gibi ailelerin evlerinin her birinde mutlaka Ali, Hüseyin, Hasan vardır. Ali cesurdur, Ali zor zamanımızda 'Medet ya Ali' dediğimiz bir büyüğümüzdür. Dolayısıyla Hz. Ali'yi sevenlerin, inananların üzülmesine, incinmesine müsaade etmeyeceğim gibi onların üzülmesine, onların incinmesine çok üzüldüğümü ifade ediyor ve tekrar sayın Kılıçdaroğlu başta olmak üzere her bir kardeşimden ayrı ayrı özür diliyorum. "

İbrahim Halil Oral'ın açıklamaları

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, canlı yayında "İslam dininin bütün mezheplerini, bütün inananları eşit görüyorum. Çünkü, dinim bana öyle davranmayı hitap eder. İnsan bilmediği şeyin düşmanıdır derler. Aleviler bizim kardeşimizdir. Bin yıldır Aleviler ve Kürtlerle ile beraber yaşarız. Aleviler bizim kardeşimizdir ama bir ayet var ‘İnsanların akıllarına nispetle, bilgilerine nispetle, bilgi düzeylerine nispetle hitap ediniz.’ Yani  Alevi olması benim açımdan bir engel değil. Çünkü ben tanıyorum. Ben ilkelerini biliyorum. Ama Türk toplumu açısından, Sünni diyeceğimiz daha Müslüman kesim tarafından bu bir endişedir." ifadelerini kullanmıştı.

http://ankaramasasi.com/haber/1563420/meral-aksener-ibrahim-halil-oralin-sozleri-nedeniyle-ozur-diledi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.