Rusya Merkez Bankası: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, hiçbir şeyin artık eskisi gibi olmayacağını belirterek, "Ülke olarak uluslararası iş gücü paylaşımından kaybediyoruz. Çünkü ihracatımız indirimli, ithalatımız ise zamlı yapılıyor" ifadelerini kullandı.
Mevlüt Peker
|
16 Haziran 2022, Perşembe - 10:34
Rusya Merkez Bankası: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Rusya’nın ekonomisine ilişkin değerlendirmede bulunan Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, “Herkes hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının farkında. Şu anda ülke olarak uluslararası iş gücü paylaşımından kaybediyoruz, çünkü ihracatımız indirimli ve ithalat ise zamlı yapılıyor.” dedi.

St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nda (SPIEF) konuşan Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Rus ekonomisine dair değerlendirme ve açıklamalarda bulundu.

Ülke ekonomisindeki durum ile ilgili “karmaşık” ifadesini kullanan Elvira Nabiullina, “Durum hızla değişiyor. Bu değişimlere hızlı bir şekilde yanıt verip uyum sağlayabilmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

Koşulların artık eskisi gibi olmayacağına vurgu yapan Elvira Nabiullina, “Herkes hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının farkında. Dış koşullar sonsuza kadar olmasa da uzun bir süreliğine ve anlamlı bir şekilde değişti. Şu anda ülke olarak uluslararası iş gücü paylaşımından kaybediyoruz, çünkü ihracatımız indirimli ve ithalatımız ise zamlı yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

Elvira Nabiullina, ihracatın döviz gelirleri sebebiyle temel bir kaynak olarak görüldüğünün altını çizerek, “Bence ihracatın faydalarını gözden geçirmeliyiz. Eğer ihracat gelirleriyle ithalat yapılamıyorsa, üretimimizin önemli bir kısmının iç pazara yönelik olması gerektiğini fark etmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1583953/rusya-merkez-bankasi-hicbir-sey-eskisi-gibi-olmayacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.