Yavaş,''Mahkemeye yalvardık,burası çürüyor''

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Ankapark'ın Süreci" hakkında Ankapark'ta açıklamalarda bulundu.
Onur Çetinkaya
|
30 Temmuz 2022, Cumartesi - 13:19
Yavaş,''Mahkemeye yalvardık,burası çürüyor''

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Ankapark'ın Süreci'nde yaşananları basınla paylaştı.

Yavaş, geçen ağustos ayında yapılan mahkeme tespit raporunu sundu.

Mahkeme sürecinde Ankapark içerisine girilemediğini söyleyen Mansur Yavaş, elektrik, peyzaj gibi giderlerin toplam 111 milyon 210 bin lira olduğunu açıkladı.

''Teminat mektubu sahte çıktı''

Teslim sürecinde yaşanan sıkıntılara değinen ABB Başkanı,''Biz görevi alıncaya kadar kaymakamlarımız sağ olsunlar görevlerini yerine getirdiler. Ancak biz görevi devraldıktan sonra görevlerini reddetmeye başladılar bizim böyle görevimiz yok diye. Bazılarını mahkemeye verdik.

Süreç içerisinde İşletmeci 26 milyon 400 bin liralık teminat mektubunu siz verin bizimki ile değiştirelim dedi o da sahte çıktı.'' diye konuştu.

''Mahkemeye yalvardık,burası çürüyor''

Mansur Yavaş, Ankapark'ın bir an önce devri konusunda mahkemeyi uyardıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Yavaş, ''Dava konusu alanın idaremize teslimi her geçen gün kamu zararı artarak devam etmekte olup,yaşanması muhtemel adli olaylarda toplum vicdanı yakında etkileyecektir dediklerini açıklayan Yavaş, ''Tüm bu hususlar birlikte değerlendirilerek davacı trafın haksız tedbir talebinin reddi ile Ankapark alanının gecikmeksizin idaremize en azından geçici olarak teslim edilmesini mahkemeden talep ediyoruz.Tümü ret oldu, adeta mahkemelere yalvardık.'' dedi.

''İşletmecinin açtığı davayı kazandık''

Mansur Yavaş,davayı kazandıkları halde tedbirin kaldırılmadığını açıkladı.Yavaş, ''İşletmecinin açtığı davayı kazandık kazandığımız davada da tedbir kaldırılmadı. Adam davayı kaybediyor, tedbir devam ediyor. Bu hukuk tarihinde görülmüş bir şey değildir.'' diye konuştu.

''Adalet Bakanlığına dava açacağız''

Geçen 3 yılın sorumlularının kim olduğunu soran ABB Başkanı,''Burada çok ağır bir kusur vardır bu tespitler yapıldıktan sonra Adalet Bakanlığına tazminat davası açacağız.'' açıklamasında bulundu.

''İki kez Cumhurbaşkanına bilgi verdim''

Yavaş,'' Sayın Cumhurbaşkanı'nı ziyaret ettim. Ankapark ile ilgili bilgi verdim. Cumhurbaşkanı'nı 5 Nisan 2021 'de ise havalimanın'da karşıladığımızda bir kez daha bilgi notu verdim bakın burası çürüyor diye söyledim'' ifadelerini kullandı.

''Bile bile suçlamak etik değil''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile arasında geçen Ankapark tartışmasına değinen Yavaş,''Çevre Bakanı ile zaman zaman bir araya geliyoruz. Bakana mahkemelerin çekindiğini, buranın çürüdüğünü söyledim.

Bakan çürütüyorsunuz diye cevap verdi,sonra sosyal medya hesabından yazmak zorunda kaldım. Bile bile suçlaması sayın bakanın etik değil.'' diye konuştu.

''Dijital hayvanat bahçesi yapmayı planlıyoruz'' 

Ankapark'ta bulunan oyuncakların yeniden çalıştırılabilmesi için oyuncukları kuran firma ile görüştüklerini söyleyen Mansur Yavaş,Ankapark'ın hayata geçmesi için 250 milyon lira maaliyete mal olacağını açıkladı.

Yapılan ankete de değinen Yavaş, 68.450 kişinin oy kullandığı ve şehir dışından da vatandaşların görüş ve önerilerini maille gönderdiklerini söyledi.

Mansur Yavaş, vatandaşların görüşleri üzerine yeniden yapılanacak parka dijital hayvanat bahçesi yapmayı planladıklarını açıkladı.

ABB Başkanı,''Dijital hayvanat bahçesi yapmayı planlıyoruz. Ankaralı vatandaşlarla paylaşacağız, gördükten sonra ikna olacaklarını düşünüyorum. Evcil hayvanların yanı sıra vahşi hayvanlar için dijital hayvanat bahçesi de olacak, Ankapark'ı ise her şekilde halka açacağız.'' diye konuştu.

Mansur Yavaş son olarak suyu kesilen parka su bağlattıklarını elektrik, doğal gaz başvurularının yapıldığına değindi.Toplantı sonrasında ise herhangi bir tehlike olmaması için vanayı kapatacaklarını söyledi.

http://ankaramasasi.com/haber/1682549/yavasmahkemeye-yalvardikburasi-curuyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.